tel: 01 / 6176-127; fax: 01 / 6176-129; Garićgradska 18, ZGinfo@etours.hr
         
o nama
kontakt
poklon voucheri
korisni savjeti
newsletter
 Seat Guru
 vremenska prognoza
 auto karta
 TripAdvisor
 tečajna lista
pošalji info prijatelju 

Sri Lanka - tura iz Zagreba

 
Trajanje: 10 dana / 7 noći
Datum polaska: dnevni polasci
Grad polaska: Zagreb
Prijevoznik:
Obročno plaćanje:
Organizator:
Napomena: potrebno ishoditi ulaznu vizu!
 
Cijena po osobi: od 7.160,00 kn
 
Iskoristite Magenta 1 popust, unesite Magenta 1 kôd ili ID broj.
PROGRAM PUTOVANJA
 
1. dan: ZAGREB - DOHA - COLOMBO
Dolazak u zračnu luku Zagreb 90 minuta prije poleta i prijava na let. Polazak za Colombo sa presjedanjem u Dohi. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

2. dan: COLOMBO (WATTALA)
Po slijetanju doček u zračnoj luci i odlazak na razgled grada Colomba (Cinnamon Gardens, Fort, Sea Street, Bazaar, Hindu Temple, Independence Square...). Po završetku razgleda vožnja prema Wattala-i. Prijava u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan: COLOMBO (WATTALA) - ANURADHAPURA - GIRITALE
Nakon doručka, vožnja prema Anuradhapuri. Anuradhapura je osnovana u četvrtom stoljeću prije Krista u blizini stabla Sri Mahabodhi, i bila je prvi glavni grad Šri Lanke. 1.300 godina bila je politički i religiozni centar, da bi bila napuštena nakon invazije 993. i, prepuštena džungli, ostala skrivena niz stoljeća. Iskapanja su ponovo otkrila palače, samostane i spomenike, pa je Anuradhapura danas ponovo jedan od važnih centara Šri Lanke. Po završetku razgleda povratak u Giritale u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: GIRITALE - SIGIRIYA - POLLONARUWA - GIRITALE
Nakon doručka, nastavak vožnje do Sigiriye. Uspon na 200 metara visoku stijenu zvanu "Lions Rock" na kojoj su citadela, utvrda i ostaci hramova. Odlazak do Polonnaruwa-e. Po dolasku razgled Polonnaruwe, grada sagrađenog u 12.st., koji je bio 2. prijestolnica Šri Lanke. Polonnaruwa je spomenik svjetske baštine. Razgled uključuje: kraljevsku palaču, Gal Viharaya gdje se nalaze 4 prekrasne statue Budhe u stojećem, sjedećem i ležećem položaju isklesane u stijeni, dvoranu za primanja, kupalište Lotus, statuu kralja Parakramabahua, jezero Parakrama Samudraya, Shivin hram, jezero Lankathi, Watadage, Galpotha te Kiri Vehera. Povratak u hotel. Večera i noćenje

5. dan: GIRITALE - DAMBULLA - MATALE - KANDY
Nakon doručka, odlazak prema Dambulla-i na razgled budističkog hrama. Nastavak puta prema Kandy-u uz usputno stajanje u Matale-u sa razgledom "vrta začina" i tvornici batik tkanina. Po dolasku u Kandy vožnja oko jezera Kandy, kojeg je 1798. godine dao napraviti posljednji Sinhala kralj, Šri Wickrama Rajasinghe. Posjet najsvetijem hramu u kojem se nalazi relikvija Budhinog zuba. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: KANDY - PINNAWALA - PERADENIYA - KANDY
Nakon doručka, transfer do Pinnawala-e i posjet sirotištu slonova. Ovo je sirotište dom za oko 60 slonova, od kojih su neki nađeni napušteni ili bez roditelja u divljini. Za njih se tamo brinu, hrane ih i treniraju. Najbolje vrijeme za posjet je u vrijeme hranjenja, kada možete prisustvovati hranjenju malih slonova iz bočice. Također, moguće je sa slonovima otići do obližnje rijeke i promatrati kako se kupaju. Povratak prema Kandy-u sa usputnim razgledom botaničkog vrta u Peradeniya-i. Vrt je sagrađen kao vrt za uživanje kralja Sinhala, a proširili su ga Britanci. Prostire se na površini od 147 jutara i obiluje mnoštvom flore. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: KANDY - TEA PLANTATION - NUWARA ELIYA
Nakon doručka, nastavak vožnje prema Nuwara Eliya-i. Vožnja pitoresknom cestom u visine, 2000m visoko, u jedan od najljepših krajolika svijeta – Malu Englesku Sri Lanke. Tu je klima ugodno svježa i postoje idealni uvjeti za odgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja. Razgledati ćemo jednu od plantaži čaja i tvornicu, te se upoznati s postupcima kojima se obrađuju listovi čaja za daljnju upotrebu. Divan centar grada Nuwara Eliya zove vas u šetnju ili odmaranje u travi. Prijava u hotel. Večera i noćenje

8. dan: NUWARA ELIYA - COLOMBO (WATTALA)
Nakon doručka transfer prema Colombu. Prijava u Hotel. Slobodno za kupanje i sunčanje na prekrasnoj pješčanoj plaži ili za vlastite sadržaje. Večera. Noćenje.

9. dan: COLOMBO (WATTALA) - DOHA - ZAGREB
Ranojutarnji transfer za zračnu luku Colombo. Prijava na let i odlet za Dohu. Po slijetanju u Dohu, nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima


Cijena po osobi: HRK 7160,00

Hotel Pegasus Reef 4*, Wattala
Hotel Sorowwa Resort & Spa 4*, Habarana
Hotel Ozo 4*, Kandy
Hotel Glenfall Reach 4*, Nuwara Eliya

Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi.
 
 
Napomena: Ponuda je važeća u terminu 16.01.-30.04.
 
CIJENA UKLJUČUJE
 
- povratnu zrakoplovnu kartu prema programu
- transfere od zračne luke do hotela i natrag
- boravak u navedenim hotelima na bazi polupansiona
- izlete prema programu
- ulaznice za objekte koji se posjećuju
- jamčevinu i organizaciju putovanja
 
CIJENA NE UKLJUČUJE
 
- zrakoplovne pristojbe cca HRK 2200 po osobi (podložno promjeni)
- obroke koji nisu navedeni u programu
- dodatne usluge, obroke i izlete
- napojnice za lokalne vodiče
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Od 01.01.2012. Sri Lanka je uvela vize za sve posjetitelje. Viza se ishodi na www.eta.gov.lk. Trošak ishođenja je USD 20 po osobi. Djeca do 12 godina ne plaćaju ishođenje. Asistiramo oko ishođenja!
 
NAPOMENA
 
Ponuđeni program je samo prijedlog aranžmana, unutar kojeg mozemo dodavati i oduzimati dane, mjesta i ostale usluge na destinaciji ovisno o Vašim željama. Za vrijeme Vašeg boravka na destinaciji možete koristiti usluge našeg predstavnika te ugovarati praćene razglede i ostale izlete. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave. Ponuda ovisi o raspoloživosti slobodnih hotelskih kapaciteta i mjesta na letovima.
 
<< natrag
Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije e-Tours d.o.o.
HR-AB-01-080371546 | privatnost i sigurnost | pišite nam | site map | avio kompanije | Hoteli | destinacije