tel: 01 / 6176-127; fax: 01 / 6176-129; Garićgradska 18, ZGinfo@etours.hr
         
o nama
kontakt
poklon voucheri
korisni savjeti
newsletter
 Seat Guru
 vremenska prognoza
 auto karta
 TripAdvisor
 tečajna lista
pošalji info prijatelju 

Sri Lanka - praćena tura

 
Datum polaska: 16.04.'22
Datum povratka: 24.04.'22
Grad polaska: Zagreb
Smještaj: Hotel 4/5*
Kategorija: ****
Usluga: polupansion
Tip sobe: dbl
Obročno plaćanje:
  broj
putnika
zbroj u kn
Cijena po
odrasloj osobi:
11.990,00 23.980,00
Cijena po djetetu: na upit na upit
Ukupna cijena: 23.980,00
 
  Napomena: potrebno ishoditi ulaznu vizu!
Kliknite na link za detalje.
 
Iskoristite Magenta 1 popust, unesite Magenta 1 kôd ili ID broj.
 
USKRS ŠRI LANKA I ODMOR NA PLAŽI
9 dana / 6 noćenja
GARANTIRANI POLAZAK
16.04. – 24.04.2022.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Šri Lanku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska.

Za ovo putovanje potrebna je EU COVID potvrda kojom dokazujete potpuno cijepljenje. Sve osobe starije od 2 godine, prije polaska na put (72 sata) moraju imati negativan PCR test na engleskom jeziku sa QR kodom, tj. EU COVID potvrdu koja dokazuje testiranje i negativan nalaz.
Necijepljena djeca od 12-18 godina po dolasku na Šri Lanku, dodatno će biti testirana PCR testom.
Svi putnici moraju ispuniti Health Declaration Form.

Predviđeni hoteli:
Ozo Colombo 5*, deluxe room,Colombo
Hotel Fresco water villa 4*, standard room, Sigiriya
Royal kandyan, 4*, deluxe room, Kandy
Araliya green hills, 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Citrus Waskaduwa 5*, superior room, Kalutara

Vrijednost više: uključeni rani check-in, kasni check-out, zrakoplovne pristojbe te polupansioni!

Nudimo odlične hotele, ranu prijavu u hotel i kasnu odjavu, a budući da je jutarnji dolazak na Šri Lanku, po dolasku u Colombo prvi obrok je doručak. Na Lion Rock se penjemo ranom zorom i vraćamo se u hotel na doručak i tuširanje! Kako bi se naši putnici osjećali sigurno, pazili smo na svaki detalj.


1. dan: ZAGREB – DOHA, 16.04.2022.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:30 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22:55 sati.

2. dan: DOHA – COLOMBO, 17.04.2022.
Prijava na let. Nastavak putovanja za Colombo u 01:35. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09:00 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku smještaj u hotel (early check-in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA, 18.04.2022.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica doplata). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini (ulaznica doplata). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY, 19.04.2022.
Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA, 20.04.2022.
Doručak. Odjava iz hotela, te oko 8:30 odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA - KALUTARA , 21.04.2022.
Doručak. Nakon 5 sati vožnje stižemo u Kalutaru na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjki na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetit ćete mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno vrstu hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: KALUTARA (beach stay), 22.04.2022.
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: KALUTARA – COLOMBO, 23.04.2022.
Doručak. Dan za odmor. Večera. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 23:00 sata prema Colombu, zračnoj luci.

9. dan COLOMBO - DOHA - ZAGREB, 24.04.2022.
Prijava na let za Dohu u 03:15. Dolazak u Dohu u 05:30 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 13:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi FIRST MINUTE 11.990 kn / Redovna cijena 12.490 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• 6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
• zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
• zrakoplovne pristojbe
• dodatno doručak po dolasku u Colombo
• ranu prijavu u hotel po dolasku u Colombo
• karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya, 2.razred
• večeru zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let - total 7 večera u hotelu, kasni check out prije odlaska
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
• prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
• lokalnog vodiča
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanjaCijena ne uključuje:
• vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
• ulaznice za: utočište slonova s ručkom, Sigeriya Rock, Dambulla hram, hram u Kandy, (doplata za ulaznice i ručak 690 kn po osobi, djeca do 12 godina 490 kn, plaćanje prilikom uplate aranžmana,
• doplatu za jednokrevetnu sobu 2.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• doplatu za izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
• napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
• PCR test prije polaska na put.
Popusti i doplate:
• Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.800 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
• Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.800 kn
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 218 16APR ZAG DOHA 16:30 22:55
QR 664 17APR DOHA CMB 01:35 09:00
QR 659 24APR CMB DOHA 03:15 05:30
QR 217 24APR DOHA ZAG 08:30 13:20

VAŽNE INFORMACIJE
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.
Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building,
2nd Floor,
140/A, Vouxhall Street,
Colombo 2
ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak-petak 7,30-17,00
 
 
 
<< natrag
Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije e-Tours d.o.o.
HR-AB-01-080371546 | privatnost i sigurnost | pišite nam | site map | avio kompanije | Hoteli | destinacije