Kuba deluxe 2025.

Galerija fotografija
 • Po programu
 • Avion

Putovanje Kuba deluxe 10 dana avionom 03.01., 23.02. i 22.04.2025.
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

Predviđeni hoteli:
Trinidad: Hotel Melia Peninsula Trinidad 5* ili sl.
Varadero: Hotel Melia Internacional Varadero 5* ili sl.
Havana:  Hotel Melia Cohiba 5* ili sl.

Vrijednost više: Hoteli pet zvjezdica! U cijenu uključen razgled Havane s oldtimer automobilima i tura Stopama Hemingwaya! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu! 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polet u 19.55. Dolazak u Istanbul iza ponoći. Let traje 2 sata i 15 minuta. Satnice leta iskazane na dnu programa.

2. dan ISTANBUL – HAVANA – CIENFUEGOS - TRINIDAD
Prijava na let za Havanu. Polet aviona u 02:10. Nastavak putovanja za Havanu. Dolazak u zračnu luku Havana po lokalnom vremenu u 07:15 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Trinidadu. Po putu posjetit ćemo Cienfuegos, smješten na južnoj obali Kube, a poznat po svojoj arhitekturi iz kolonijalnog razdoblja i prekrasnoj obali. Ljepota njegovog povijesnog centra donijela je Cienfuegosu ime "biser juga". Slobodno vrijeme za ručak (uključen u cijenu) i istraživanje bisera juga. Posjetite Park Jose Marti, glavni trg okružen zgradama koje predstavljaju najbolje primjere arhitekture grada iz 19. i 20. stoljeća, kazalište Tomas Terry, Palacio Ferrer i Palacio de Valle, značajne zgrade izgrađene između 1912. i 1917. godine. Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan TRINIDAD
Doručak. Danas odlazimo u razgled Trinidada, isto tako poznatog po svojoj dobro očuvanoj španjolskoj kolonijalnoj arhitekturi. Nalazi se na jugoistoku Kube, u blizini obale Karipskog mora. Osnovan je 1514. godine, što ga čini jednim od najstarijih gradova na otoku. Prošetat ćemo šarmantnim kamenim ulicama, ukrašenim šarenim kolonijalnim kućama; vidjet ćemo trg Plaza Mayor, te posjetiti Romantic Museum (uključen u cijenu). Grad je također poznat po tome što je UNESCO-va svjetska baština zbog svoje bogate povijesti i arhitekture, a isto tako je i popularna turistička destinacija zbog svojih slikovitih plaža, uključujući Playa Ancón. Također je poznat po svojoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kao i po tradicionalnoj kubanskoj kuhinji. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme za istraživanje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Santa Clari, gradu koji je bio poprište bitke koja je označila prekretnicu u kubanskom revolucionarnom ratu 1958. godine. Bitka kod Santa Clare bila je ključna pobjeda revolucionarnih snaga predvođenih Fidelom Castrom protiv vladinih trupa, što je dovelo do pada Batisteovog režima. Jedna od najpoznatijih figura povezanih s ovim gradom je Che Guevara, argentinski revolucionar i vođa. Nakon pobjede revolucionarnih snaga, Che Guevara je postao poznata figura u gradu, a danas je njegov mauzolej i spomenik jedna od glavnih turističkih atrakcija (razgled mauzoleja izvana). Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak vožnje prema Varaderu. Prijava u hotel i smještaj. Slobodan ostatak dana za kupanje. Večera i noćenje.

5. dan VARADERO – fakultativni izlet CAYO BLANCO
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Cayo Blanco se nalazi u blizini Varadera, a poznat je po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti i izvrsnim plažama. Otok ima prekrasne bijele pješčane plaže, tirkizno plavo more i bujnu vegetaciju. Jutarnjim transferom odlazimo do marine gdje je ukrcaj na katamaran, a nakon toga slijedi plovidba, ronjenje na koraljnom grebenu, posjet delfinariju, interakcija i predstava s dupinima. Nastavak plovidbe, dolazak na otok i ručak (riblji meni, uključen u cijenu). Slobodno vrijeme na plaži. U popodnevnim satima povratak u hotel. Za one koji ostaju u hotelu ručak u hotelu (uključen u cijenu). Večera. Noćenje.

6. dan VARADERO – TURA STOPAMA HEMINGWAYA (COJIMAR – FINCA VIGIA – EL FLORIDITA) – HAVANA
Doručak i odjava iz hotela. Danas krećemo putevima slavnog američkog književnika Ernesta Hemingwaya koji je velik dio svog života proveo u  ovoj karipskoj otočnoj državi. Bio je fasciniran kubanskom kulturom, pejzažima i ljudima, te se to odrazilo u nekima od njegovih poznatih djela. Naša prva stanica je pitoreskno ribarsko selo Cojimar gdje je poznati pisac često boravio zbog svoje strasti prema ribolovu. Upravo je ovo selo poslužilo kao inspiracija za roman „Starac i more“, a ovdje je upoznao i lokalnog ribara Gregoria Fuentesa koji je postao inspiracija za lik starca Santiaga u romanu. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema kući Finca Vigía, njegovoj  imovini u blizini Havane gdje je Hemingway živio i napisao neka od svojih poznatih djela, uključujući "Za kim zvona zvone" i "Starac i more". Danas je Finca Vigía muzej posvećen Hemingwayevom životu i radu, a posjetitelji mogu vidjeti autentične predmete i prostorije koje je Hemingway koristio (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema poznatom baru El Floridita gdje je poznati književnik uživao u omiljenom koktelu Daiquiri, a imao je čak i svoj omiljeni stol. Njegova prisutnost u El Floriditi i dalje je dio legende o ovom mjestu, te je Hemingwayeva slika postavljena u baru kako bi se očuvalo njegovo naslijeđe. Kratko zaustavljanje u baru kako bi i mi isprobali koktel Daiquiri (uključeno u cijenu). Nakon ispunjenog prvog dijela dana uzimamo pauzu za ručak (uključen u cijenu), a potom nastavljamo prema umjetničkom kompleksu Fusterlandia. Ovo jedinstveno područje predstavlja impresivno stvaralaštvo kubanskog umjetnika Joséa Rodrígueza Fustera, poznatog kao "El Fuster" koji je počeo transformirati svoj dom i okolna područja u umjetnički kompleks središnjim motivom keramičkih pločica i šarenih skulptura, inspiriran stilom Antonija Gaudíja. Slobodno vrijeme. Prijava u hotel. Smještaj. Noćenje.

7. dan HAVANA
Nakon doručka odlazimo na jedinstveni panoramski razgled grada oldtimerima, u trajanju od jednog sata (uključeno u cijenu) kroz metropolitanske i moderne dijelove grada, uključujući Sveučilište u Havani, poznati Hotel Nacional, Trg revolucije, Malecón, šetnicu uz more koja završava kod tvornice cigara. Posjet tvornici cigara (uključen u cijenu). Nastavljamo autobusom prema kolonijalnom dijelu grada prolazeći pored Nacionalne zgrade Kapitola, Velikog kazališta Havane, avenije El Prado, bivše Predsjedničke palače i Centralnog parka. Razgledavanje se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio Stare Havane, proglašene svjetskom baštinom UNESCO-a 1982. godine, gdje ćemo posjetiti Trg katedrale, Trg San Francisca de Asis, Stari trg, veličanstveni Trg oružja i posjetiti hotele Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio. Ručak u lokalnom privatnom restoranu u Staroj Havani (uključen u cijenu). Nakon ručka slobodno vrijeme za kupovinu na tržnici suvenira. Povratak u hotel. Večeras predlažemo autentično iskustvo uz glazbu i ples, odlazak na večeru uz glazbu uživo inspiriranu poznatim kubanskim bendom Buena Vista Social Club (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Originalni bend više ne postoji, ali mnogi glazbenici su nastavili stopama svjetski poznatog benda. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan HAVANA – VINALES - HAVANA
Doručak.  Danas odlazimo prema dolini Vinales, na zapadnom dijelu otoka. Prvo ćemo se zaustavit na vidikovcu Los Jasmines kako bismo se divili spektakularnom krajoliku doline i mogotesima, stjenovitim formacijama koje izbijaju iz doline. Ova regija je jedno od najvažnijih područja za uzgoj duhana na Kubi pa i mi odlazimo u posjet jednoj od farmi duhana kako bi saznali više o procesu uzgoja i proizvodnje cigara (uključeno u cijenu). Nastavljamo do La Cueva del Indio gdje ćemo imati neizbježno uzbudljivo iskustvo plovidbe tradicionalnim čamcima duž podzemne rijeke koja prolazi kroz unutrašnjost nekih od brdašca Haystack Hillock. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka posjetit ćemo Mural prahistorije, te nastaviti vožnju prema Havani. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan HAVANA – ISTANBUL
Odjava iz hotela. Rani transfer za zračnu luku Havana. Prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 08:40 sati. Let traje cca 15 sati.

10. dan ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 08:40 sati. i nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb prema satnici leta. u 19:05.  Zbog dužeg čekanja u Istanbulu mogućnost odlaska na ručak i razgled grada uz doplatu.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines
Polazak 03.01.2025.
TK 1056 03JAN ZAGREB – ISTANBUL 19:55 - 00:10 * (sljedeći dan)
TK183    04JAN ISTANBUL – HAVANA  02:10 – 07:15
TK183    11JAN HAVANA – ISTANBUL   08:40 – 08:55* (sljedeći dan)
TK1055  12JAN ISTANBUL – ZAGREB  19:00 – 19:05

Polazak 23.02.2025.
TK 1056 23FEB ZAGREB – ISTANBUL 19:55 - 00:10 * (sljedeći dan)
TK183    24FEB ISTANBUL – HAVANA  02:10 – 07:15
TK183    03MAR HAVANA – ISTANBUL 08:40 – 08:55* (sljedeći dan)
TK1055  04MAR ISTANBUL – ZAGREB 19:00 – 19:05

Polazak 22.04.
TK 1056 22APR ZAGREB – ISTANBUL  19:25 - 23:40
TK183    23APR ISTANBUL – HAVANA  02:00 – 06:30
TK183    30APR HAVANA – ISTANBUL  07:55 – 08:45* (sljedeći dan)
TK1055  01MAY ISTANBUL – ZAGREB 18:20 – 18:30

Kuba deluxe 2025. Srednja Amerika i Karibi/Kuba/Vinales
 • Polazak

  03.01.2025. - 12.01.2025.

  Trajanje

  9 noćenja

 • Usluga

  Po programu

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 2.530,00 €
 • Polazak

  23.02.2025. - 04.03.2025.

  Trajanje

  9 noćenja

 • Usluga

  Po programu

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 2.399,00 €
 • Polazak

  22.04.2025. - 01.05.2025.

  Trajanje

  9 noćenja

 • Usluga

  Po programu

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 2.615,00 €

Popust i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene.

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD  osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kuba
Kuba (špa. Cuba), službeno Republika Kuba (špa. República de Cuba) je otočna država koja ima više od 1500 otoka, okružena je Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlantskim oceanom. Graniči sa Sjedinjenim Američkim Državama i Bahamima na sjeveru, Meksikom na zapadu, Kajmanskim otočjem i Jamajkom na jugu te Haitijem na jugoistoku. Glavni, istoimeni otok, u ukupnoj površini sudjeluje s gotovo 95%. Otok Kuba najveći je i najzapadniji otok u Velikim Antilima.

Granične,  vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu koja se izdaje s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska.  Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma predviđenog ulaska na Kubu). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, predstavništvo Republike Hrvatske je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj (Pokriva Republiku Kubu i Kneževinu Andoru)
Grad: Madrid
Nives Malenica, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
Telefon: 0034 91 577 6881, 577 6901
Fax: 0034 91 577 6905
Adresa: Calle Claudio Coello 78/2
28001 Madrid
ESPANA
Email: madrid@mvep.hr
Web stranica: https://mvep.gov.hr/es

Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9.00-17.00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke):
• ponedjeljak, srijeda i četvrtak 10.00-13.00
• utorak 13.00-16.00

Hrvatski građani se za hitnu konzularnu pomoć na Kubi mogu obratiti diplomatsko-konzularnom predstavništvu bilo koje države članice EU na Kubi, koje će im u suradnji s Veleposlanstvom RH u Madridu pružiti konzularnu pomoć u sljedećim slučajevima (prema Direktivi Vijeća (EU) 2015/637):
(a) pomoć u slučaju uhićenja ili pritvora;
(b) pomoć žrtvi kaznenog djela;
(c) pomoć u slučaju teške nesreće ili teške bolesti;
(d) pomoć u slučaju smrti;
(e) podrška i repatrijacija u hitnim slučajevima;
(f) pomoć u slučaju potrebe za privremenim putnim ispravama.
Diplomatsko-konzularna predstavništva država članica EU na Kubi .

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »