Ljetovanje SAD - Los Angeles, Las Vegas i San Francisco

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Avion

Ljetovanje SAD - Los Angeles, Las Vegas i San Francisco 14 dana avionom 05.08.-18.08.2022.
GARANTIRANI POLAZAK
Zrakoplovne pristojbe i ulaznice za nacionalne parkove Grand Canyon, Death Valley, Yosemite i Antelope Canyon uključene u cijenu

Program putovanja

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana kao i doručak u hotelima, te ulaznice u nacionalne parkove Grand Canyon, Death Valley, Yosemite i Antelope Canyon!

Los Angeles – Grand Canyon – Las Vegas – Death Vally – Yosemite – San Francisco

Predviđeni hoteli:
Los Angeles HARTFORD HOTEL 4*, BW SIGNATURE COLLECTION
8832 Glendon Way Rosemead, California 91770 United States

Williams RAMADA BY WYNDHAM WILLIAMS 3*
950 N Grand Canyon Blvd, Williams, AZ 86046, United States

Page COURTYARD PAGE AT LAKE POWELL 3*
600 Clubhouse Dr, Page, AZ 86040, United States

Las Vegas GOLDEN NUGGET LAS VEGAS CARSON TOWER 4*
129 Fremont Street, S 1st St, Las Vegas, NV 89101, United States

Bishop CIELO HOTEL 3* BISHOP MAMMOTH
651 N Main St, Bishop, CA 93514, United States

San Francisco COVA HOTEL 3*
655 Ellis St, San Francisco, CA 94109, United States

1. dan ZL ZAGREB – ZL LONDON – ZL LOS ANGELES – LOS ANGELES, 05.08.2022.
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska dva sata prije leta, gdje će Vas dočekati naš voditelj putovanja. Prijava na let na redovnoj liniji British Airwaysa za London s polaskom u 13:30. Dolazak u zračnu luku Heathrow u Londonu u 14:45, po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova British Airwaysa za Los Angeles u 17:15 sati. Dolazak u zračnu luku LAX u Los Angelesu u 19:20 sati po lokalnom vremenu (vremenska razlika -9 sati u odnosu na Hrvatsku). Let traje 10 sati i 5 minuta. Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Noćenje. Satnice leta iskazane su na dnu programa

2. dan LOS ANGELES: HOLLYWOOD – BEVERLY HILLS – SANTA MONICA – VENICE BEACH, 06.08.2022.
Doručak. Danas ćemo upoznati Los Angeles, drugi grad po broju stanovnika u SAD-u, a razloge koji kontinuirano utječu na stalni porast broja stanovnika ćete uskoro otkriti. Odlazimo autobusom u razgled grada, prvo do mjesta Garden Grove, gdje se nalazi najveća staklena građevina na svijetu Kristalna katedrala. Nastavljamo prema financijskoj četvrti Downtown, zatim glavnoj ulici Hollywood Boulevard s poznatim nogostupom slavnih Walk of Fame gdje se nalaze spomenici u obliku zvjezda na pločniku koji slave postignuća slavnih osoba u industriji zabave: glazbenika, glumaca, redatelja, producenata, pa čak i nekih izmišljenih likova. Ovdje se nalaze i dvije svjetski poznate filmske palače Grauman's Chinese Theatre i Dolby Theatre (nekadašnji Kodak) današnje mjesto održavanja dodjele prestižne filmske nagrade Oscar. Put nastavljamo prema poznatoj areni Staples Center, zatim prema Beverly Hillsu i svjetski poznatoj ulici Rodeo Drive koja je u prošlom stoljeću postala internacionalni centar mode, a u ovom stoljeću dobiva i novi nadimak - Walk of Style. U stilu Vivian iz „Zgodne žene“ prošetajte jednom od najluksuznijih ulica na svijetu, a možda ulovite i koji „selfie“ sa svojim najdražim glumcem ili pjevačicom, jer je u Los Angelesu sve moguće. Vožnja prema poznatom ljetovalištu Santa Monica na pacifičkoj obali, posjet nezaobilaznom doku Santa Monica Pier pretvorenog u zabavni centar za male i velike, te šetnja poznatom plažom Venice Beach. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan LOS ANGELES: UNIVERSAL STUDIOS ILI DISNEYLAND CALIFORNIA (fakultativno uz doplatu), 07.08.2022.
Doručak. Provodimo još jedan dan u Los Angelesu i ovaj put odlazimo do središta filmske industrije Universal Studios ili pak do „najsretnijeg mjesta na Zemlji“, tematskog parka Disneyland (fakultativno uz doplatu, obavezna prijava prilikom uplate aranžmana). Nakon kratke vožnje našim autobusom dolazimo do tematskih parkova. Posjetite poznate filmske setove filmova: King Kong, Brzi i žestoki, Ralje itd. Pogledajte kako se snimaju akcijske scene ili se pak provozajte jednom od atrakcija u svijetu malog čarobnjaka Harryja Pottera. Predlažemo i posjet tematskom parku Disneyland i upravo ovaj park je bio prvi koji je sagrađen u cijelom svijetu i to pod palicom Walta Disneya, slavnog kreatora lika Mickey Mouse. Zabavite se s likovima iz Disneyjevih animiranih i igranih filmova i stvorite nezaboravne uspomene. Noćenje.

4. dan LOS ANGELES – CALICO GHOST TOWN – KINGMAN – WILLIAMS, 08.08.2022.
Doručak. Napuštamo Los Angeles, i autobusom krećemo prema unutrašnjasti Kalifornije, zajednici Yermo gdje se krije grad duhova Calico. Nekadašnji rudnik srebra počinje propadati krajem 19. stoljeća, posljednji stanovnik ovog grada odlazi 2000. godine i ostavlja iza sebe savršeno očuvani izgled Divljeg zapada, koji je nama dobro poznat samo iz američkih vestern filmova. Kraće slobodno vrijeme i šetnja gradom. Nastavak vožnje kroz pustinju Mojave, prema saveznoj državi Arizona, pa po legendarnoj cesti Route 66 koja će nas dovesti do grada Kingman, srca „majke američkih cesta“. Kraće slobodno vrijeme za posjet Route 66 suvenirnici ili posjet restoranu Mr D'z 66 Diner, poznatom po proizvodnji vlastitog tradicionalnog piva. Nastavak vožnje prema Velikom kanjonu. Dolazak u gradić Williams. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan WILLIAMS - GRAND CANYON NATIONAL PARK - PAGE, 09.08.2022.
Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom u Nacionalni park Grand Canyon koji je dom 446 kilometara dugog kanjona isklesanog rijekom Colorado, a koji svojim slojevima otkriva milijune godina geološke povijesti. Po dolasku u nacionalni park, slobodno vrijeme za istraživanje kanjona panoramski i pješice. Mogućnost vožnje helikopterom iznad kanjona. Polazak u popodnevnim satima. Vozimo se prema istočnom dijelu Velikog kanjona, prema mjestu Page. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan PAGE – ANTELOPE CANYON – LAS VEGAS, 10.08.2022.
Nakon doručka slijedi posjet jedinstvenom svjetskom fenomenu Antelope kanjonu čije zidove su oblikovali zrak i voda. Očekuje nas fantastična vožnja terenskim vozilima, pa potom šetnja s lokalnim turističkim vodičem kroz kanjon, idealan za stvaranje nezaboravnih i nestvarnih fotografija. Kraće slobodno vrijeme, pa slijedi vožnja prema Las Vegasu. Po izlasku iz mjesta Page otvara nam se prekrasan pogled na jezero Powell, drugo najveće u SAD-u izgrađeno ljudskom rukom, te pogled na Glen Canyon branu visoku 220m sa spremnikom vode od 33km3, jednim od najvećih u SAD-u. Nastavak vožnje prema saveznoj državi Nevada i do Las Vegasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan LAS VEGAS, 11.08.2022.
Doručak. Ultimativna destinacija za dobar provod, najspektakularniji grad u povijesti čovječanstva, grad brzih brakova, grad bez satova, „Sin city“ ili pak „The Meadows“ samo su neki od nadimaka koje je ovaj grad poprimio kroz svoju kratku povijest. Smješten u središtu pustinje Mojave, star tek nešto više od 100 godina danas predstavlja najveću urbanu zonu u saveznoj državi Nevada. Ovaj dan je predviđen za samostalno istraživanje Las Vegasa. Predlažemo šetnju najpoznatijim dijelom „The Strip“ gdje ćete vrlo brzo proputovati svijet kroz kulise tematskih hotela poput Pariza, Rima, Venecije i New Yorka. Ovdje ćete pronaći i najveću staklenu piramidu na svijetu, jedan od najvećih hotela u SAD-u sa čak 5000 soba te i najskuplji hotel ikad sagrađen „The Bellagio“. Svaki hotel je ujedno i kockarnica, što je  i najveća turistička atrakcija Vegasa. Samo pazite! Niti jedna nema prozor, ali ni sat! Ako pak želite isprobati buran noćni život, predlažemo da ovaj dan iskoristite za odmor, a onda se uputite u jedan od najpoznatijih noćnih klubova „The Bank“. Vrlo lako možete završiti kao likovi iz filma „Hangover“, ali ne zaboravite – „what happens in Vegas, stays in Vegas“! Noćenje.

8. dan LAS VEGAS – DEATH VALLEY - BISHOP, 12.08.2022.
Doručak. U jutarnjim satima napuštamo Las Vegas i vozimo se prema nacionalnom parku „Death Valley“, poznatoj Dolini smrti. Usudite li se kročiti na najekstremnije, najtoplije i najsuše mjesto na svijetu?! Visoka temperatura zraka doseže čak do 56ᵒC, no ovdje ipak opstaje velika raznolikost života. Po dolasku u nacionalni park, prvo ćemo se zaustaviti u Centru za posjetitelje, a potom nastavljamo do takozvane slane ploče „Badwater Basin“ koji se nalazi na 86 metara ispod razine mora, te predstavlja najnižu točku zapadne polutke. Prošetat ćemo stoljetnim naslagama soli, a zatim nastaviti put prema još jednom prirodnom fenomenu „Devils Golf Course“. Ako pažljivo poslušate čut ćete krckanje kristala soli koji pucaju pod visokim temperaturama, a teren je toliko nazubljen da „samo vrag može igrati golf na takvom hrapavom terenu“. Ovaj fantastični krajolik je bio i kulisa za snimanje nekoliko epizoda serijala „Star Wars“. Nastavljamo vožnju prema mjestu Bishop. Smještaj u hotel. Noćenje.

*NAPOMENA: ukoliko temperatura prelazi 43ᵒC, ulaz u Death Valley je zabranjen za javnost.

9. dan BISHOP – YOSEMITE – SAN FRANCISCO, 13.08.2022.
Doručak. Nakon kratke vožnje ulazimo u nacionalni park Yosemite. Današnji nacionalni park je potpuna suprotnost jučerašnjem, gdje nalazimo bogatstvo vode, te se vozimo kroz najviše planinske lance Sierra Nevade gdje se nalaze najveći slapovi u SAD-u, najviše gigantske sekvoje, te drveće staro preko 2000 godina. Nacionalni park je od 1984. godine na UNESCO-ovu popisu svjetske prirodne baštine, čije vrijednosti je prepoznao i predsjednik Abraham Lincoln već 1864. godine kada je predvodio uspješan pokret sustava nacionalnih parkova. U ovoj netaknutoj prirodi i na svježem planinskom zraku provest ćemo nekoliko sati s lokalnim rendžerom koji će nas upoznati s ljepotama  parka. Slobodno vrijeme, a zatim nastavak vožnje do San Francisca. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan SAN FRANCISCO: FISHERMAN'S DWARF – DOWNTOWN – CHINATOWN – LOMBARD STREET – TWIN PEAKS – GOLDEN GATE, 14.08.2022.
Doručak. Krećemo autobusom, a potom pješice u razgled zlatnog grada „The Golden City“ i ubrzo ćemo primjetiti koliko se puno razlikuje od američkih gradova, a koliko puno sličnosti ima s europskim gradovima. Dolazimo do najpoznatije četvrti Fisherman's Wharf koju su u 19. stoljeću naselili talijanski ribari, a danas je i dalje središte ribarske flote gdje se nalaze mnoge turističke atrakcije poput Muzeja voštanih figura, Pomorskog muzeja i trajekta za Alcatraz, najstrože čuvani zatvor u 20. stoljeću. Nastavljamo prema samom središtu grada gdje ćemo se upoznati s bogatom povijesti grada i preostalim svjedocima poput prepoznatljivih tramvaja koji prometuju od 1873. godine. Odlazimo do četvrti Chinatown, zatim nastavljamo prema fantastičnoj ulici „Lombard street“, a zatim i do planine Twin Peaks gdje ćemo vidjeti San Francisco na dlanu i njegov prepoznatljivi simbol grada most „Golden Gate“. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Noćenje.

11. dan SAN FRANCISCO, 15.08.2022.
Doručak. Slobodan dan za odmor i samostalne aktivnosti. Predlažemo posjet jednom od fantastičnih muzeja poput Akademije znanosti, Muzeja azijske umjetnosti ili Muzeja moderne umjetnosti. Posjetite „The Rock“, zatvor u kojem je boravio Al Capone. Ulaznice je potrebno rezervirati mjesecima unaprijed. Ako ste pak fan serije „Puna kuća“ posjetite ulicu obojanih ljepotica „painted ladies“, niz viktorijanskih kućica koje sa modernim neboderima u pozadini pružaju zadivljujući kontrast modernog i povijesnog grada. Najbolja kupovina u gradu je u području trga Union, a u ljetnim mjesecima nude se mnoge aktivnosti i festivali na otvorenom. Noćenje.

12. dan SAN FRANCISCO – ZL SAN FRANCISCO – NOĆNI LET, 16.08.2022.
Doručak. Polazak za zračnu luku San Francisco, prijava na let na redovnoj liniji British Airwaysa za London s polaskom u 16:30 sati. Noćni let za London.
*satnice leta iskazane su na dnu programa

13. dan ZL LONDON, 17.08.2022.
Dolazak u zračnu luku Heathrow u 10:55 sati po lokalnom vremenu. Odlazak do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme u Lodonu. Noćenje.

14. dan ZL LONDON - ZAGREB, 18.08.2022.Odjava iz hotela. Polijetanje zrakoplova British Airwaysa za Zagreb u 08:55 sati. Dolazak u zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu u 12:20 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

*satnice leta iskazane su na dnu programa

Napomena: agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promjene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju, kao i državnih praznika. Isto tako u završnom pismu bit će ponuđen finalni fakultativni program prilagođen realizaciji programa.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 21 Maksimalan broj putnika: 31

Informacije o letu: Prijevoznik: British Airways
Zagreb – Los Angeles
BA 849 05AUG 5 ZAGLHR 13:10 14:45
AA 135 05AUG 5 LHRLAX 17:15 19:20

San Francisco - Zagreb
BA 284 16AUG SFOLHR 16:30 10:55+1(sljedeći dan)
Noćenje u Lodonu.
BA 840 18AUG LHRZAG 08:55 12:20

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz drugih hrvatskih gradova, NA UPIT!

Ljetovanje SAD - Los Angeles, Las Vegas i San Francisco Sjeverna Amerika/Sjedinjene Američke Države/San Francisco

Nema dostupnih polazaka za odabrani raspon datuma!

Popust i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 5,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, max broj 2 odrasli i dvoje djece od kojih svako dijete ima popust 20%

Doplate

Informativne cijene ulaznica:

*finalni fakultativni program bit će ponuđen u završnom pismu i prilagođen realizaciji programa

· DOLBY THEATRE (KODAK TEATRE) – cijena obilaska je 25$ za odrasle iznad 18 godina, za djecu do 17,99 godina 19$, djeca ispod 3 godine besplatno.
· SANTA MONICA PIER – ulaz na dok i u Pacific Park je besplatan, cijena pojedinačne vožnje 5-10$. Mogućnost kupovine Unlimited Ride narukvice po cijeni od 40$ za odrasle iznad 8 godina i 20$ za djecu do 7,99 godina.
· MADAME TUSSAUDS – cijena ulaznice za djecu i odrasle je 24,99$.
· ALCATRAZ – cijena posjeta je 49$ za odrasle do 18 godina i 33$ za djecu do 17,99 godina. Obilazak uključuje vožnju trajektom i vođenu turu s renđerom.
· AKADEMIJA ZNANOSTI – cijena ulaznice za odrasle iznad 18 godina je 38,50$, za djecu od 3 do 17,99 godina 30,00$. Djeca do 3 godine besplatno.
· SFMOMA (MUZEJ MODERNE UMJETNOSTI) – cijena ulaznice za odrasle iznad 25 godina 25$, za mlade 19-24 godina 19$, djeca do 18 godina besplatno.
· MUZEJ AZIJSKE UMJETNOSTI – cijena ulaznice za odrasle iznad 18 godina je 15$ po osobi, mlade 13-17 godina 10$, djeca do 12 godina besplatno.
· CABLE CAR – jedna vožnja 7$ po osobi.

Korisni savjeti

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
Glavni grad: Washington DC
Površina: 9.826.630 km2
Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)
Najveći grad: New York City
Službeni jezik: Engleski
Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York)
Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,50 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Amex…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.
Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.
Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.
Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.
Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako New York objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.
Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispruženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena. U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, iako cijene Ubera variraju, tako da je ponekad isplativije uzeti žuti taksi.
Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist….
Mobilne mreže: A1 i T-com partneri

Važne napomene:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez viza, uz dobivanje odobrenja od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA na adresi esta.cbp.dhs.gov.

Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SAD-u se nalazi u Los Angelesu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, nalazi se na adresi 11766 Wilshire Boulevard, Suite 1250, Los Angeles CA 90025, U.S.A,
Kontakt podaci: tel. 001 310 477 1009, email. crocons.los-angeles@mvep.hr, losangeles@mvep.hr. Generalna konzulica: Renee Pea.

Uredovno vrijeme Generalnog konzulata:
ponedjeljak - petak: 9:00 - 17:00

Uredovno vrijeme (za stranke):
utorak - srijeda - četvrtak: 9:00 - 12:00

Rad sa strankama odvija se isključivo uz prethodno dogovoreni sastanak. Sastanak se dogovara putem e- maila (losangeles@mvep.hr) ili telefona (na gornji broj).
Dežurni telefon za hrvatske državljane (isključivo za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): + 1 213 436 6495
Na telefonske pozive stranaka Generalni konzulat je uMolimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »