Andaluzija

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Avion

Putovanje Andaluzija 8 dana avionom 26.05., 03.10., 05.10., 10.10., 17.10. i 19.10.2024.
Najbolje od Andaluzije
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

MÁLAGA – RONDA – MARBELLA – GIBRALTAR – CÁDIZ – JEREZ DE LA FRONTERA SEVILLA – CÓRDOBA – GRANADA – „PUEBLO BLANCO“ SETENIL DE LAS BODEGAS

VRIJEDNOST VIŠE: Sveobuhvatna tura koja otkriva najbolje od Andaluzije, od slavnih ljetovališta do glasovitih „Bijelih sela“ i s uključenim ulaznicama za sve lokacije koje se posjećuju!

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!

VAŽNA NAPOMENA:
Budući da jedna od najpoznatijih europskih palača, Alhambra, uvjetuje kupovinu ulaznica mnogo unaprijed i pri kupovini ulaznica dužni smo odmah dati osobne podatke putnika (ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj dokumenta s kojim se putuje kao i datum isteka istog), napominjemo da pri kupovini aranžmana odmah trebamo te podatke, odnosno da bez toga ne možemo jamčiti ulaz u Alhambru - ulaz u Alhambru ide prema redoslijedu prijava i ranoj rezervaciji aranžmana.

1. dan: ZAGREB – MÁLAGA – GRANADA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom kompanije Ryan Air za Málagu prema satnici leta. Po slijetanju transfer do Granade, smještaj u hotel. Noćenje. Satnice leta nisu iste za sve datume te se nalaze na dnu programa.

2. dan: GRANADA
Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj (ulaznica i slušalice uključene) koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla, najromantičnijeg europskog monumentalnog spomenika. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco, doplata na licu mjesta. Noćenje.

3. dan: GRANADA – CÓRDOBA – SEVILLA
Doručak. Odlazak iz hotela. Prije dolaska do cilja u današnjem danu, Seville, posjećujemo Córdobu, „daleku i samu“, kako je pisao slavni F.G.Lorca. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Grad koji je još u rimsko doba bio važno političko i kulturno središte, godine 929. se razvio u veličanstvenu metropolu kalifata na španjolskom tlu. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. U starom središtu grada, oko slavne Mezquite i danas se osjeća dio tog ozračja. Posjet Mezquiti po dolasku (ulaznica i slušalice uključene) uz pratnju lokalnog vodiča. Poslije Mezquite šetnja kroz povijesno središte grada do Juderije, nekoć židovske četvrti, s uskim uličicama ukrašenim cvijećem među kojima se ističe Calleja de la Flores. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Sevilli, po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer, moguć odlazak javnim gradskim prijevozom do središta grada u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan: SEVILLA
Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Svoj procvat grad je doživio nakon otkrića Amerike i to kao riječna luka i važan trgovački grad u kojem se istovarivala roba iz španjolskih prekomorskih kolonija. Odlazak u razgled grada: Torre del Oro - kraljevski Alcázar (ulaznica uključena) - katedrala (ulaznica i slušalice uključene) - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: SEVILLA – JEREZ DE LA FRONTERA – CÁDIZ – OKOLICA
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Jerezu de la Fronteri, obližnjem gradiću poznatom po izradi slatkog vina, zapravo šerija, gdje ćemo posjetiti jednu od vinarija s prezentacijom izrade tog slatkog alkoholnog pića i degustacijom (uključeno u cijenu). Nastavljamo prema Cádizu: jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i u Zapadnoj Europi; osnovali su ga Feničani tisuću godina prije Krista! Riječ je o posebnom i drugačijem španjolskom gradu, koji se jako obogatio nakon otkrića Amerike i čiji duh nije uspio suzbiti ni Francisco Franco, koji je pokušao ugasiti njegov slavni karneval, ali na sreću nije uspio. U kasnim poslijepodnevnim satima upućujemo se prema hotelu u okolici Cádiza. Noćenje.

6. dan: CÁDIZ – GIBRALTAR – MARBELLA – BENALMADENA/TORREMOLINOS
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Gibraltaru. Po dolasku do Gibraltara, “Tarikove planine” u prijevodu s arapskog, preko kojeg su Mauri krenuli u osvajački pohod po Iberijskom poluotoku u 8. stoljeću, britanski prekomorski teritorij smješten na tjesnacu koji razdvaja Afriku od Europe, na površini od 6,5 kvadratnih kilometara, izlet u mini autobusima. Na “Stijeni” na kojoj se nalazi Gibraltar smještena je i zanimljiva kolonija majmuna, otprilike 230 makakija, vrste majmuna koji se smatraju jedinima koji žive u divljini na području Europe. Postoji legenda koja kaže da ako nestane majmuna s gibraltarske stijene, nestat će i Britanaca iz Gibraltara. Nastavljamo putovanje prema Costi del Sol, a putu nam je Marbella, gradić poznato kao mjesto u kojem rado boravi jet-set i ne samo španjolska, već i svjetska elita, kraljevske glave, glumci, pjevači, golferi... Sinonim za luksuz, Marbella osvaja svakog putnika namjernika ne samo luksuzom, već predivnom pješčanom plažom, dotjeranošću, opuštenošću. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kavu i nastavak putovanja prema hotelu na području Benalmadene ili Torremolinosa. Smještaj, noćenje.

7. dan: COSTA DEL SOL: fakultativno izlet RONDA I „PUEBLO BLANCO“ SETENIL DE LAS BODEGAS
Doručak. Danas predlažemo odlazak u fotogeničnu Rondu, koju  treba posjetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog njezinog atraktivnog položaja: smještaj Ronde uistinu je slikovit, nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dijeli rijeka Guadalevín u dubini i do 200 metara (izlet uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Rondom su mnogi bili i ostanu fascinirani, a primjerice slavni Rainer Maria Rilke išao je tako daleko da je napisao: „Posvuda sam tražio svoj grad iz snova, a našao sam ga u Rondi“. Gradom, njegovim dubokim klancem i kućama bio je očaran i Hemingway, ali i mnogi drugi književnici, glumci, itd. Razgled starog dijela grada, La Ciudad, uz lokalnog vodiča po dolasku. Proći ćemo kraj jedne od najvažnijih znamenitosti grada, Casa del Rey Moro, zanimljive maurske palače čijih 365 stepenica vodi kroz unutrašnjost stijene do klanca. Zanimljiva je i katedrala, Palacio de Mondragon i Casa del Gigante, a arena za borbu s bikovima u Rondi jedna je od par najvažnijih u Španjolskoj – upravo u Rondi je u 18.st. borba s bikovima dobila nešto poput zakona, pravila borbe s bikovima su definirana u Rondi. Arenu ćemo i posjetiti iznutra (ulaznica uključena u cijenu). Poslije razgleda slobodno vrijeme i potom nastavak putovanja prema jednom od slavnih andaluških bijelih sela (pueblos blancos), Setenilu de las Bodegas, s kućama gotovo nalijepljenima na stijene zbog čega izgleda poput orlovskog gnijezda. Povratak u hotel, slobodna večer. Noćenje.

8. dan: COSTA DEL SOL – MÁLAGA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, a koji je nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. dobio novi život. Málaga je danas grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Slobodno vrijeme u gradu za osobne programe, ručak, kupovinu ili posjet nekom od muzeja, itd. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnovečernjim satima. Satnice letova nisu iste za sve datume te se nalaze na dnu programa.

Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 /  Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: RYAN AIR
26.05.2024.
ZAGREB 17:10 – MÁLAGA 20:30
MÁLAGA 21:05 – ZAGREB 00:05*drugi dan

03.10.2024.
ZAGREB   13:10 – MÁLAGA 16:30
MÁLAGA 17:05 – ZAGREB   20:05

05.10.2024.
ZAGREB   05:45 – MÁLAGA 09:05
MÁLAGA 09:40 – ZAGREB   12:40

10.10.2024.
ZAGREB   13:10 – MÁLAGA 16:30
MÁLAGA 17:05 – ZAGREB   20:05

17.10.2024.
ZAGREB   13:10 – MÁLAGA 16:30
MÁLAGA 17:05 – ZAGREB   20:05

19.10.2024.
ZAGREB   05:45 – MÁLAGA 09:05
MÁLAGA 09:40 – ZAGREB   12:40

Andaluzija Europa/Španjolska/Toledo
  • Polazak

    26.05.2024. - 02.06.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.450,00 €
  • Polazak

    03.10.2024. - 10.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.370,00 €
  • Polazak

    05.10.2024. - 12.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.390,00 €
  • Polazak

    10.10.2024. - 17.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.350,00 €
  • Polazak

    17.10.2024. - 24.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.290,00 €
  • Polazak

    19.10.2024. - 26.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.330,00 €

Popust i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Važne napomene:

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryan Air objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica.
- Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku: datum i godinu rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum valjanosti iste.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

  • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
  • keks pay
  • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
  • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »