Oslo i norveški fjordovi

Galerija fotografija
 • Noćenje s doručkom
 • Avion

Putovanje Oslo i norveški fjordovi 7 dana avionom 10.08. i 24.08.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeno krstarenje jednim od najljepših norveških fjordova, glasovitim Geirangerom! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene!

Predviđeni smještaj:
Gudbrandsalen: Scandic Hafjell ili slično
Regija Geiranger: Raftevold hotel ili slično
Bergen ili okolica: Thon Bergen Airport hotel ili slično
Oslo ili okolica: Thon hotel Triaden ili slično

1. dan: ZAGREB – OSLO – LILLEHAMMER – GUDBRANDSDALEN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta za Kopenhagen. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Kopenhagen u 8:10 sati (satnice leta iskazane ispod programa). Po slijetanju u Kopenhagen nastavak leta zrakoplovom kompanije Scandinavian Airlines za Oslo u 11:45. Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Oslu u 12:55 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak prema gradu Lillehammer. Nakon panoramskog razgleda grada, slobodno vrijeme. Predlažemo posjet Maihaugen muzeju na otvorenom (plaćanje na licu mjesta), koji ima bogatu kolekciju tradicionalnih norveških kuća, farmi i zgrada koje prikazuju život u Norveškoj kroz različite periode povijesti. Odlazak prema hotelu smještenog u dolini Gudbrandsdalen. Prijava u hotel, večera (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje.

2. dan: GUDBRANDSDALEN – GEIRANGERFJORD – GEIRANGER REGIJA
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja autobusom kroz planinska sela i dolinu Romsdalen. Zaustavit ćemo se kod impozantne stijene, također poznate i kao “Troll Wall“ , koja je jedna od najviših okomitih stijena u Europi. Vožnju nastavljamo poznatom i impresivnom cestom Trollstigen koja je simbol divljih norveških planinskih pejzaža. Nakon slobodnog vremena u selu Geiranger, ukrcaj na brod i plovidba fjordom do Hellesylta (uključeno u cijenu aranžmana) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno-zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popis zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Po dolasku u Hellesylt prijava u hotel, večera (uključeno u cijenu aranžmana) i noćenje.

3. dan: GEIRANGER REGIJA – FLAM – SOGNEFJORD – MYRDAL – BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak našim autobusom prema selu Flåm. Prije odlaska u Flåm, svakako predlažemo posjetiti odličan muzej, Norveški ledenjački muzej u Fjaerlandu (prijava i doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Već arhitektonski zanimljiv – projektirao ga je dobitnik Pritzkera (najznačajnija nagrada za arhitekturu) Sverre Fehn. Muzej je i iznutra fascinantan i daje odličan uvid u temu ledenjaka i klime uopće, interaktivan i doista zanimljiv. Posjetit ćemo i vidikovac koji se nalazi u blizini muzeja, sa kojeg se pruža savršen pogled na ledenjak Bøyabreen. Putovanje nastavljamo vožnjom prema Manhelleru odakle trajektom prelazimo preko Songefjorda, najvećeg norveškog fjorda, do Fodnesa odakle kroz Laerdal, najduži tunel na svijetu, dolazimo do Flåma. Po dolasku u Flåm imat ćemo kasni ručak (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i kratko slobodno vrijeme. Flåm, maleno i pitoreskno selo, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a poznato je po željeznici koja je jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Ukrcaj na vlak - poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen do sela Myrdal, gdje ćemo se ukrcati na drugi vlak, koji nas preko Vossa vodi do Bergena. Dolazak u Bergen predviđen je u kasnim večernjim satima. Prijava u hotel i noćenje.

4. dan: BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak s voditeljem putovanja u razgled Bergena: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO. Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad (plaćanje na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak autobusom do hotela. Večera (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje u hotelu.

5. dan: BERGEN - OSLO
Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Oslu vozimo se duž Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Prelazimo poznati Hardanger most, jedan od najdužih visećih mostova na svijetu, s ukupnom duljinom od oko 1.380 metara. Most je poznat zbog svoje impozantne arhitekture i prekrasnog pogleda na okolne planine i fjordove. Put nas dalje vodi prema Øvre fjordu, a zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metra u dubinu. Vožnju nastavljamo preko planinskih visoravni do Gola, malenog mjesta najpoznatijeg po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Gol stavkirke. Nakon pauze nastavak putovanja, a posjetit ćemo i čuvenu skijašku skakaonicu Holmenkollen (plaćanje na licu mjesta) otvorenu davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Dolazak u Oslo predviđen je u večernjim satima. Smještaj u sobe, večera ( prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje.

6. dan: OSLO
Doručak. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak s voditeljem putovanja u obilazak norveške prijestolnice: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-ih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača, do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Slobodan ostatak dana za vlastite aktivnosti. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, poznatoj po Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjestu gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju.  Noćenje.

7. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Oslo, Gardermoen, na let na liniji SK 1461 kompanije SAS za Kopenhagen. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 7:10 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 13:10 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 31

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS
OU 480  ZAG 08:10 CPH  10:30
SK  1458 CPH 11:45 OSL  12:55
SK 1461 OSL 07:10 CPH   08:20
OU 481  CPH 11:20  ZAG  13:10

Oslo i norveški fjordovi Europa/Norveška/Oslo
 • Polazak

  10.08.2024. - 16.08.2024.

  Trajanje

  6 noćenja

 • Usluga

  Noćenje s doručkom

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 1.590,00 €
 • Polazak

  24.08.2024. - 30.08.2024.

  Trajanje

  6 noćenja

 • Usluga

  Noćenje s doručkom

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 1.590,00 €

Popust i doplate

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe (u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem)
 • dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):
Ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu/Bergenu (cijene mogu biti podložne promjeni):

 • Fram muzej u Oslu 140 NOK
 • Muzej vikinških brodova u Oslu 120 NOK
 • Muzej Kon Tiki u Oslu 140 NOK
 • Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
 • uspinjača Floibanen u Bergenu 180 NOK (povratna karta)
 • Holmenkollen skakaonica u Oslu 140 NOK
 • Astrup Fearnley muzej u Oslu 150 NOK

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i SAS objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Putnici na istoj rezervaciji moraju imati istu vrstu pansionske usluge (ne može jedan putnik doplatiti za večeru, a drugi ne).
- Preporučujemo paket doplate za četiri večere u regiji fjordova. Zbog svoje geografije ta je regija relativno slabo naseljena, naselja su malena i nije lako naći mjesto za jelo. Hotelski kapaciteti u Norveškoj u regiji fjordova nisu veliki, hoteli su često udaljeni od najbližih naselja koja sama po sebi nisu velika iMolimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »