Sicilija - 4 dana izravnim charter letom iz Zagreba!

Galerija fotografija
 • 4 dan(a)
 • Noćenje s doručkom
 • Avion

4 dana izravnim charter letom iz Zagreba

Garantirani polazak 06.10. - 09.10.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!  First Minute popust 50 € (376,73 kn) za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni!


 • Izravan charter let iz Zagreba za Palermo
 • Hoteli 4* na turi
 • Etna, najviši vulkan u Europi sa svojih 3.330 metara nadmorske visine

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – PALERMO, petak, 26.5.2023.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Palermo u 23.15 sati. Po dolasku u zračnu luku Palermo u 00.45 sati, slijedi organizirani transfer autobusom do hotela u Palermu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN PALERMO – CEFALÙ – TAORMINA – CATANIA, subota, 27.5.2023.
Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema jednom od najljepših gradića Italije - Taormini, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda Taormine satima odlazak prema hotelu na području Catanije. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN CATANIA – SIRACUSA – CATANIA, nedjelja, 28.5.2023.
Nakon doručka odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. U poslijepodnevnim satima povratak prema Cataniji. Po dolasku razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4. DAN CATANIA – ETNA – PALERMO, ponedjeljak, 29.5.2023.
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak vožnje do Palerma. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trga Politeama. Noćenje.

5. DAN PALERMO – MONREALE – PALERMO – ZAGREB, utorak, 30.5.2023.
Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne povratak u Palermo te potom slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. U dogovoreno vrijeme transfer autobusom do zračne luke Palermo te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u 22.15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 23.45 sati.

Sicilija - 4 dana izravnim charter letom iz Zagreba! Europa/Italija/Siracusa
 • Polazak

  06.10.2023. - 09.10.2023.

  Trajanje

  3 noćenja

 • Usluga

  Noćenje s doručkom

  Tip sobe

  min. 45 putnika, Hoteli 4*

 • od 799,00 € (6.020,07 kn)

Popust i doplate

Doplate
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 € (1.130,18 kn)
- Boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

Popusti: 
10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama):
- arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
- Monreale katedrala 6 €
- Monreale klaustar samostana 6 €
- Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
- Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €

Ulaznice se plaćaju na licu mjesta

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »