Južna Toskana

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Autobus

Putovanje Južna Toskana 4 dana autobusom 30.05., 22.06., 22.08., 26.09., 17.10. i 31.10.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni svi izleti, razgled Siene s lokalnim vodičem i degustacije prema programu!

Uz Zagreb moguć polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli: Hotel Mizar 3/4*

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AREZZO – CHIANCIANO TERME 764 km
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol u 5:40 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po putu radi odmora. Nastavak vožnje prema Arezzu. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno i rodni je grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija, ali i mjesto gdje se nalazi najveći ciklus freski Piera della Francesce. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom: Fortezza, Piazza Grande, Palazzo delle Logge, Casa di Petrarca, crkva Santa Maria della Pieve, katedrala Duomo di San Donato, Palazzo del Popolo, Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz čašu chiantija ili talijanski gelato. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Cjelodnevni izlet VAL D'ORCIA:BAGNO VIGNONI – MONTALCINO – PIENZA – MONTEPULCIANO, 91 km  Doručak. Danas obilazimo najljepša toskanska sela kroz tipičan toskanski krajolik s fotografija i filmova, prepun čempresa, maslinika i vinograda. Kraća vožnja autobusom i stižemo u Pienzu, idilični renesansni grad Pape Pia II, koji se nekoć zvao Corsignano. Ovaj arhitektonski dragulj poslužio je kao kulisa za filmove „Engleski pacijent“, „Gladijator“ i „Pod suncem Toskane“. Kraća šetnja Pienzom uz pratnju voditelja putovanja koji će Vas odvesti do najatraktivnijih lokacija za fotografiranje. Potom slijedi vožnja do još jednog dragulja - Montalcina. Zahvaljujući poznatom vinu zvanom Brunello, godišnje ga posjeti oko milijun turista, a vino možete kušati posvuda. Šetnja do glavnih znamenitosti, a potom predah uz čašu Brunella. Nastavljamo prema sljedećem mjestu Bagno Vignoni. Umjesto glavnog trga, u njegovom središtu ćete pronaći veliki bazen termalne vode čija su terapeutska svojstva poznata još od antike. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje, a zatim ćemo posjetiti obiteljsku uljaru gdje se proizvodi ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunske kvalitete koje ćemo imati prilike degustirati. Nastavljamo prema Montepulcianu, svega 12-ak kilometara od Chianciano Terma. Ovaj pitoreskni gradić je po mnogima gastro središte Toskane, a poznat je po Vino nobile, crnom vinu koje odlično prija uz brojne toskanske mesne delicije. Povratak u hotel. Noćenje.

Napomena: Kako bi se maksimalno iskoristio dan, moguća je promjena rasporeda razgleda i degustacije u ovom danu, a prema procjeni voditelja putovanja.

3. dan: CHIANCIANO TERME - cjelodnevni izlet SIENA – SAN GIMIGNANO 255 km
Doručak. Put nas vodi dalje prema Sieni. Već prvi pogled s terase s kojeg vidite cijeli grad u svojem punom sjaju ostavit će vas bez daha! Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika svjetske baštine organizacije UNESCO i pretvorena u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo je gradski trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta. Također je poznat i po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. Fascinirat će vas fasada čarobne katedrale – preporučujemo posjet tijekom slobodnog vremena. Posjet jednoj od toskanskih vinarija gdje ćemo degustirati bijela i crna vina i još pokoji specijalitet toskanskog kraja. Nastavljamo prema San Gimignanu. Po dolasku u „Grad lijepih tornjeva“, oduševit će vas na brdu mali utvrđeni srednjovjekovni grad. Slavan je po svojim tornjevima zbog kojih se naziva i „Srednjovjekovni Manhattan“ koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, a kojih je nekoć bilo čak 72. Gradić je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i po sladoledu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Napomena: Moguća je promjena rasporeda razgleda u ovom danu, prema procjeni voditelja putovanja.

4. dan: CHIANCIANO TERME – CORTONA – RIJEKA/ZAGREB 757 km
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Cortoni. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kasnije i istoimenom filmu - „Pod suncem Toskane“. Prirodnu poziciju brda za gradnju utvrda i naselja prepoznali su Umbri, a kasnije Etruščani i Rimljani. Grad oduševljava strmim ulicama koje kriju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama, starija je i od Troje. Slobodno vrijeme za šetnju po Via Nazionale ili predah uz upijanje talijanske svakodnevice u restoranima i kafićima s pogledom na scene iz filma „Pod suncem Toskane“. Povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku preko Rijeke i Karlovca do Zagreba. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:40 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati.
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Južna Toskana Europa/Italija/Sienna
  • Polazak

    30.05.2024. - 02.06.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 285,00 €
  • Polazak

    22.06.2024. - 25.06.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 265,00 €
  • Polazak

    22.08.2024. - 25.08.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 265,00 €
  • Polazak

    26.09.2024. - 29.09.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 265,00 €
  • Polazak

    17.10.2024. - 20.10.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 265,00 €
  • Polazak

    31.10.2024. - 03.11.2024.

    Trajanje

    3 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 265,00 €

Popust i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 3 do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)

Doplate

 Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 15 EUR
- 2 red – sj. 5,6,7,8 15 EUR
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 100 EUR (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Važne napomene:

- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenzi.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »