Napulj, Capri i obala Amalfi

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Avion

Putovanje Napulj, Capri i obala Amalfi 5 dana avionom 20.06.-24.06.2022.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Predviđeni hotel: Hotel Nuovo Rebecchino 3*

1. dan: ZAGREB - NAPULJ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Napulj u na liniji FR6687. Po dolasku u Napulj u 21:30 organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: fakultativni izlet POMPEJI
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito - Castel Nuovo... Glavni grad talijanske pokrajine Campanije, bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Preporučujemo fakultativno izlet u izniman, svjetski poznat arheološki lokalitet Pompeji (prijava prilikom rezervacije aranžmana, cijena uključuje ulaznicu uz razgled s lokalnim vodičem). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Povratak u Napulj, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: NAPULJ: fakultativni izlet CAPRI
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima - primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi - Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Edith Head proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni "Bagni di Tiberio". Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

4. dan: NAPULJ: fakultativni izlet COSTIERA AMALFITANA
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet na prelijepu obalu Amalfi: Amalfi obala – Talijani je zovu Amalfitana, spektakularna i kao u filmu, proteže se od mjestašca Positano do grada Salerna i jedna je od najuzbudljivijih obala na talijanskom poluotoku (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja tom filmskom cestom izaziva u isto vrijeme i bojazan u oštrim zavojima i uzbuđenje pri pogledu na vrtoglave litice i pastelne kućice koje prijanjaju uz padine i strmoglavljuju se sa svojim vrtovima u more... Jedna od najljepših razglednica s obale Amalfi jest panoramski pogled na Positano, nekoć ribarsko mjestašce usječeno u obalu, slikovito i romantično, ovjekovječeno u recentnijim američkim
filmovima. Glavno mjesto na obali koje joj je dalo i ime jest Amalfi, u bizantinska vremena najveće trgovačko središte na poluotoku a danas najveće turističko. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stube do brončanih vrata katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol Sveti Andrija. Kraće slobodno vrijeme u Amalfiju za kavu i fotografiranje. Putovanje po obali Amalfi nastavljamo usponom do mjestašca Ravello u kojem se nalazi poznata vila Rufolo iz 13. stoljeća (uključena ulaznica), poznata po svojim lijepim vrtovima i veličanstvenim pogledom na obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je mjestašce kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

5. dan: NAPULJ - ZAGREB
Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. Slobodan dan za uživanje u bučnom i živahnom Napulju. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. U modernoj pop-kulturi proslavio ga je slavni Maradona, ali i poznata tetralogija Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“, pa ćete tijekom dana možda zaželjeti i obići lokacije koje se vežu uz oba imena...  Transfer do zračne luke u Napulju u večernjim satima. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u večernjim satima (red letenja naveden ispod programa). Slijetanje u Zagreb planirano u 23:55 sati.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG NAP 20:20 21:30
NAP ZAG 22:35 23:50

Napulj, Capri i obala Amalfi Europa/Italija/Pompeji

Nema dostupnih polazaka za odabrani raspon datuma!

Popust i doplate

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
· trokrevetne sobe na upit

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:
- državljanstvo
- datum i godinu rođenja
- podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »