Atena i Santorini

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Avion

Putovanje Atena i Santorini 8 dana avionom 24.04., 31.08., 02.10., 12.10. i 19.10.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

Predviđeni hoteli:
Atena: Chic hotel 3*, Parnon 3* ili sl.


Santorini: Cyclades 3*, Vila Manos 4* ili slično


Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni lokalni vodiči u Ateni i na Santoriniju, na Santoriniju uključena degustacija vina!

1. dan: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska kod kioska Tiska. Prijava na let za Atenu kompanije Aegean Airlines u 19:05 sati. Dolazak u Atenu u 21:55 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela. Atena, glavni grad Grčke, s oko 700 000 stanovnika, često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Grad živi i danju i noću, a ulice su pune ljudi i turista u svako doba. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo navečer odlazak na tipičnu grčku večeru u četvrti Plaka (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. dan: ATENA: cjelodnevni fakultativni izlet ARGOLIDA (Korint – Epidaur – Mikena)
Doručak. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Argolida, uz pratnju lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije putovanja). Vozimo se preko Korintskog kanala, prema pokrajini Argolida, do Epidaura, antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i najbolje očuvano grčko kazalište s nevjerojatnom akustikom. U njemu se i danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije (ulaznica za arheološko nalazište u Epidauru uključena u cijenu) Poslije posjeta Epidauru, kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će nas odvesti do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Razgled Mikene u kojoj je u 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio ostatke mikenske kulture iz kasnog brončanog doba: Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica (ulaznica za arheološko nalazište u Mikeni uključena u cijenu). Povratak u Atenu u večernjim satima. Za one koji ne idu na fakultativni izlet, slobodan dan u Ateni. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA
Doručak. Slobodan dan za istraživanje Atene, kupovinu ili odmaranje. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, koja je jedna od najstarijih u središtu Atene, a ističe se svojom tradicionalnom grčkom arhitekturom gdje mnoge od kuća datiraju iz 19. st. i početka 20.stoljeća. Slobodno poslijepodne za istraživanje malih tržnica i štandova, trgovina s tradicionalnom hranom, likovnih galerija te mnogobrojnih suvenirnica gdje ćete pronaći jedinstvene proizvode koji će Vas podsjetiti na boravak u Ateni. Preporučujemo da, ako još niste, probate souvlaki, jedno od onih jela koje svakako morate probati kad ste u Grčkoj. Jedno od najpoznatijih mjesta je svakako Kostas u ulici Mitropoleos blizu trga Syntagma. Kostin djed je ovaj lokal otvorio još 1950. godine i gostima ponudio savršen souvlaki od malih komada svinjetine, rajčice, peršina, jogurta i luka omotanog u pita kruh. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

5. dan: ATENA – SANTORINI
Doručak. Odjava iz hotela. Rani transfer u luku Pirej (breakfast box uračunat umjesto doručka). Polazak brzog trajekta iz Pireja u 7 sati, dolazak na Santorini oko 11:45 sati. Smatran najromantičnijim među brojnim grčkim otocima, Santorini nazivaju istinskim čudom. Burne vulkanske prošlosti, to je jedan od najpopularnijih grčkih otoka i na glasu kao otok za ljubav i ljubavnike zbog brojnih romantičnih slika i pejzaža koje pruža. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: SANTORINI
Doručak. Danas odlazimo s lokalnim vodičem u Firu, glavni grad otoka.  Fira (ili Thira), nastala na 300 m visokoj strmoj stijeni iznad zaljeva, gradić je bijelih kućica s plavim vratima i prozorima i uskih uličica s kavanama, restoranima i trgovinama, te pruža bezbroj fotografskih motiva i divnih pogleda od kojih je najpoznatija panorama na poznatu kalderu. U nastavku dana posjet jednoj od brojnih vinarija na otoku i degustacija otočkog vina. Odlazimo i u mjesto Oia, gradić koji nadahnjuje svojim izgledom, u cijelom svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama. Prije dolaska do Oie zastat ćemo za fotografiranje na poznatoj crnoj  plaži u Kamariju. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

7. dan: SANTORINI
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. Noćenje.

8. dan: SANTORINI – ATENA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba, slobodno jutro. U ranim poslijepodnevnim satima polazak iz hotela prema zračnoj luci. Prijava na let za Atenu u 15:05 sati, planirano slijetanje u 15:55 sati. Nastavak prema Zagrebu u 17:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 18:20 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Aegean Airlines
ZAGREB 19:05 ATENA 21:55  
SANTORINI 15:05  ZAGREB 18:20 

Atena i Santorini Europa/Grčka/otok Santorini
  • Polazak

    24.04.2024. - 01.05.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 985,00 €
  • Polazak

    31.08.2024. - 07.09.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.025,00 €
  • Polazak

    02.10.2024. - 09.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 990,00 €
  • Polazak

    12.10.2024. - 19.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 985,00 €
  • Polazak

    19.10.2024. - 26.10.2024.

    Trajanje

    7 noćenja

  • Usluga

    Noćenje s doručkom

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 930,00 €

Popust i doplate

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA
(cijene se mogu promijeniti do polaska, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge):
· Muzej Akropole – 10 EUR po osobi, djeca i mladi do 18.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
· Nacionalni arheološki muzej Atene – 15 EUR po osobi, djeca i mladi do 25.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
· Muzej Benaki – 12 EUR po osobi, djeca i mladi do 22.g. gratis uz dokument (EU zemlje)

Doplata za jednokrevetnu sobu

Datum Doplata 
24.04.-01.05.2024. 265 EUR 
31.08.-07.09.2024. 310 EUR 
02.10.-09.10.2024. 265 EUR 
12.10.-19.10.2024. 265 EUR 
19.10.-26.10.2024. 230 EUR

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Aegean Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Grčka, službenog naziva Helenska Republika, država je u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obalama Egejskog, Jonskog i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Sjevernom Makedonijom, Bugarskom i Turskom. Ukupna dužina kopnene granice joj je 1.288 km, a dužina obale joj je 13.676 km. Grčka je pretežno planinska zemlja (oko 80% teritorija je brdsko-planinski prostor). Rijeke oskudijevaju vodom, kratkog su toka i niti jedna nije plovna. Najveća im je vrijednost u tome što su prirodni pravac povezivanja unutrašnjosti s morem. Šume pokrivaju samo 15% ukupne površine, a zbog čestih suša prevladava nisko tvrdolisno grmlje. Od kulturnih biljaka uzgajaju se maslina, smokva, agrumi i vinova loza. Najveća gustoća naseljenosti je oko Atene i njene luke Pireja, a najmanja u Epiru, Trakiji i središnjoj Grčkoj.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici
Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Grčkoj nalazi se u Ateni.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Atena) nalazi se na adresi Tzavela 4, Neo Psychico, Atena, Grčka.
Kontakt podaci: tel. 00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049, fax. 00 30 210 67 11 208, e-mail: croath@mvep.hr i hrgr.mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Aleksandar Sunko.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • Zbog zaštite od zaraze virusom COVID-19, konzularne stranke primaju se isključivo po prethodnoj najavi i samo u slučaju izrazite nužnosti (npr. izdavanje putnoga lista).

Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):
+30 6936 572421; +30 693 7352939.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »