Šri Lanka i Maldivi

Galerija fotografija
  • Po programu
  • Avion

Putovanje Šri Lanka i Maldivi 10 dana avionom 25.10. i 15.11.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Program putovanja

Predviđeni hoteli: 
Amaya Lake hotel 4* , standard room, Dambulla
Amaya Hills hotel 4*standard room, Kandy
Araliya Red 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Ramada hotel 4* standard room, Colombo  
Adaaran Club Rannalhi 4*, all inclusive, standard room, Maldivi

Vrijednost više: uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i polupansion na Maldivima

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:30 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22:50.

2. dan: DOHA – ZRAČNA LUKA COLOMBO - DAMBULLA
Prijava na let. Nastavak putovanja iz Dohe za Colombo u 01:20. Dolazak u zračnu luku Bandaranaike International Colombo u 09:00 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja prema Dambulli, po dolasku smještaj u hotel. Kasnije popodne posjet najočuvanijem hramu u Dambulli; Dambulla Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA - KANDY
Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hrama u kojem se čuva Budin zub. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: KANDY – NUWARA ELIYA
Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO
Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranaike Memorial. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: COLOMBO - MALE
Doručak. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona u 11:00 sati. Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 12:05. Transfer brodom do hotela cca 45 min. Ručak. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: MALDIVI 
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

8. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI – DOHA
Doručak. Ručak. Odjava iz hotela te odlazak oko 14:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male. Prijava na let u 19:10. Dolazak u Dohu u 22.05.

10. dan DOHA – ZAGREB
Polet aviona za Zagreb u 02:30 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 06:35 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways 
Polazak 25.10.2024.
QR 218  25OCT  ZAG 16:30 DOH 22:50  
QR 664  26OCT  DOH 01:20 CMB 09:00 
QR 675  02NOV  MLE 19:10 DOH 22:05  
QR 215  03NOV  DOH 02:30 ZAG 06:35 

Polazak 15.11.2024.
QR 218  15NOV  ZAG 15:45 DOH 23:00  
QR 660  16NOV  DOH 02:25 CMB 09:45  
QR 675  23NOV  MLE 19:10 DOH 22:05  
QR 215  24NOV  DOH 02:30  ZAG 06:35  

Šri Lanka i Maldivi Azija/Šri Lanka/Sigiriya
  • Polazak

    25.10.2024. - 03.11.2024.

    Trajanje

    9 noćenja

  • Usluga

    Po programu

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 2.850,00 €
  • Polazak

    15.11.2024. - 24.11.2024.

    Trajanje

    9 noćenja

  • Usluga

    Po programu

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 2.850,00 €

Popust i doplate

Popusti

  • popust za dijete (5-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 504,34 EUR
  • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak-petak 7:30-17:00

MALDIVI službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji (Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku) Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa: A-15 West End New Delhi 110021 INDIJA Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »