Kina 2025.

Galerija fotografija
  • Po programu
  • Avion

Putovanje Kina 13 dana avionom 22.03.-03.04.2025.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Predviđeni hoteli:
Peking: Jianguo Hotel 4*
Xi'an: Grand Noble Hotel 4*
Hangzhou: Marco Marchant Hotel 4*
Shanghai: Northern Shanghai Hotel 4*

U cijenu uključeno 11 večera, zrakoplovne pristojbe te izleti i ulaznice za Veliki kineski zid, grobnicu dinastije Ming, Zabranjeni grad, Nebeski hram, Vojsku od terakote, pagodu Male Divlje Guske, vožnja brodićem po Zapadnom jezeru Huangzhou, Lingyin hram, vožnja brodom po kanalima Lili, Master od the net (vrt), Hram Bude od Žada, Yu vrtovi, vožnja Maglev vlakom. Ulaznice koje nisu uključene jasno su navedene pod cijena ne uključuje.

1. dan: ZAGREB – DOHA, 22.03.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 15:45 sati. Dolazak u Dohu u 23:00 sati po lokalnom vremenu. Let traje 6 sati. Obrok na letu.

2. dan: DOHA  – PEKING, 23.03.2025.
Prijava na let za Peking. Polet aviona iz Dohe u 02:00. Noćni let s obrocima na letu. Let traje oko 8 sati. Dolazak u zračnu luku Beijing Daxing International Airport predviđen je u 14:45 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak u hotel. Smještaj. Večera u restoranu (u cijeni). Noćenje. 

3. dan: PEKING – KINESKI ZID, 24.03.2025.
Doručak. Odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu – građevinu na svijetu (u cijeni aranžmana), dugu 8.000 km, koju je UNESCO 1987. godine uvrstio na listu svjetske baštine. Vožnja do grobnica dinastije Ming (u cijeni aranžmana) i šetnja Svetim Putem uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi. Povratak u Peking i zaustavljanje kod Olimpijskog stadiona, poznatog kao „Ptičje gnijezdo“ i plivališta „Vodene kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu 2008. godine, radi fotografiranja. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan: PEKING, 25.03.2025.
Doručak. Odlazak do hrama Nebeskog mira (u cijeni aranžmana), mjesta na kojem su kineski carevi upućivali molitve Bogu neba da podari Kini rodnu godinu i mir. Nastavak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen ili u prijevodu Trg Nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine i Zabranjenog grada (u cijeni aranžmana), drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama. Predlažemo odlazak u Jingshan park s prelijepim vidikovcem iznad Zabranjenog grada (doplata na licu mjesta). U poslijepodnevnim satima, odlazak u Hutong, najstariji dio Pekinga i vožnja rikšama (doplata na licu mjesta). Navečer odlazak na večeru, gdje ćete imati priliku okusiti kinesku deliciju: pekinšku patku (u cijeni aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: PEKING - XIAN, let avionom, 26.03.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet carskoj ljetnoj rezidenciji, Yiheyuan na kineskom jeziku, koja je jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Pekingu (doplata na licu mjesta). Omiljeno utočište za ljetni odmor carice i carstvo Qing dinastije. Glavna atrakcija palače je Kunming jezero, umjetno jezero koje dominira pejzažom i na koje se pruža predivan pogled.
Nastavljamo prema tvornici bisera. Kasni ručak ili večera u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana), te odlazak prema zračnoj luci i prijava na let za za Xi’An. Po dolasku odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

6. dan: XIAN, 27.03.2025.
Doručak. Odlazak do Vojske od terakote (u cijeni aranžmana) u mauzoleju cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini, čuva vječni mir misterioznog cara. Nastavljamo prema muslimanskoj četvrti koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane te uvijek prepuna ljudi. Posjet najvećoj i jednoj od najstarijih džamija u Kini. Slobodno vrijeme. Navečer odlazak na večeru u lokalni restoran (u cijeni aranžmana) na kojoj ćemo probati poznate kineske knedlice od tijesta s različitim punjenjem, tzv. dumpling knedle različitih imena kao npr. Jiaozi, Shumai, Guotie, Xiaolongbao. Predlažemo odlazak na Tang Dynasty show (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: XIAN - HANGZHOU, let avionom, 28.03.2025.
Nakon doručka, odjava iz hotela i posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini i posjet pagodi Male Divlje Guske (u cijeni aranžmana), poznatije kao Xiao Yan Ta, povijesni budistički hram. Jedna od dvije pagode koje su preživjele do danas od velikog kompleksa Jianfu hrama. Transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Let traje otprilike 2,5 sata.  Večera u restoranu (u cijeni aranžmana). Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: HANGZHOU, 29.03.2025.
Doručak. Odlazak na jednosatnu vožnju brodićem po Zapadnom jezeru (u cijeni aranžmana) koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine, jednom od najpoznatijih jezera u Kini. Nastavak do Lingyin hrama, jedan od najstarijih budističkih hramova u Kini (u cijeni aranžmana). Posjet plantaži čaja i degustacija zelenog čaja (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za šetnju po ulici Qinghefang: Ova tradicionalna ulica puna je trgovina, restorana i zanatskih radnji. Možete kušati lokalnu kuhinju, kupiti suvenire i doživjeti autentičnu atmosferu. Istražite lokalnu gastronomiju: Ne zaboravite probati lokalne specijalitete poput "West Lake" juhe od ribe, "Dongpo" svinjskog mesa i "Xihu Longjing" kozica. Večera (u cijeni aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: HANGZHOU - SUZHOU - ŠANGAJ, 30.03.2025.
Doručak. Vožnja prema Suzhou, grad bogat klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Posjetit ćemo Vrt ribolovne mreže poznatiji kao Master of the Nets Garden (u cijeni aranžmana). Vrt je dobio ime po jednom od stihova u klasičnoj kineskoj poeziji koji opisuje ribolovnu mrežu koju koristi siromašni ribar. Posjetit ćemo i Lili, drevni grad, ujedno i rodni grad poznatog domoljubnog demokrata i pjesnika Liu Yazija. U gradu postoji memorijalna dvorana odjela za zaštitu kulturnih spomenika Liu Yazija. Svake godine, mnogo Kineza i stranaca privuče grad da ga posjete. Vožnja brodom po kanalima (u cijeni aranžmana). Nastavak prema Šangaju. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Šangaja. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana).  Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: ŠANGAJ, 31.03.2025.
Doručak. Odlazak u razgled grada: Hram Bude od Žada – najznačajnije gradsko svetište (u cijeni aranžmana), nastavak do Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (doplata na licu mjesta) gdje možete vidjeti veliku maketu Šangaja. Šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Slobodno vrijeme. Večera u restoranu (u cijeni aranžmana) nakon koje predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: ŠANGAJ, 01.04.2025.
Doručak. Odlazak do Francuske četvrti koju karakteriziraju obnovljene kuće iz vremena francuske okupacije, a danas obiluje restoranima i kafićima. U nastavku dana odlazak do Vrtova sreće mandarina Yu (u cijeni aranžmana), remek djela kineske parkovne arhitekture. Predlažemo odlazak prema Pudongu, gdje predlažemo uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (doplata na licu mjesta). Večera u restoranu (u cijeni aranžmana).  Navečer vožnja brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila financijska i gospodarska zona (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan: ŠANGAJ – ZRAČNA LUKA, 02.04.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan. Nakon večere u restoranu (u cijeni aranžmana), transfer do zračne luke vlakom Maglev (u cijeni aranžmana), koji razvija brzinu od 300 km/h.

13. dan: ŠANGAJ - PUDONG INTERNATIONAL AIRPORT – DOHA – ZAGREB, 03.04.2025.
Prijava na let za Dohu u 00:35 sati. Dolazak u Dohu u 04:50 sati. Let traje 10 sati. Po dolasku u Dohu, prijava na let za Zagreb u 09:05 sati. Dolazak u Zagreb u 13:50 sati

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways  
QR 218  22MAR   ZAGDOH          15:45 23:00  
QR 892  23MAR   DOHPKX           02:00 14:45  
QR 871  03APR    PVGDOH           00:35 04:50  
QR 217  03APR    DOHZAG           09:05 13:50  

Kina 2025. Azija/Kina/Xian
  • Polazak

    22.03.2025. - 03.04.2025.

    Trajanje

    12 noćenja

  • Usluga

    Po programu

    Tip sobe

    Višestruki izbor prilikom slanja upita

  • od 2.100,00 €

Popust i doplate

Popusti

· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

KINA
Narodna Republika Kina (pojednostavljeno kinesko pismo: 中国; tradicionalno kinesko pismo: 中國; pinyin: Zhōngguó), često zvana samo Kina je država u istočnoj Aziji. Poznata kao druga najmnogoljudnija zemlja svijeta, po veličini površine je četvrta na svijetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a) i obuhvaća 9.596.960 km². Pruža se od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od rijeke Amura (kineski Heilong Jiang) na sjeveru do otoka Hainana na jugu (oko 4000 km).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je turistička viza za Kinu. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Kinu. Zahtjev za vizu se predaje osobno u Veleposlanstvo ili agencija IDEA PUTOVANJA predaje umjesto putnika. Paket troška izrade vize i asistencija agencije (obavezna prijava i doplata u agenciji) 95 EUR po osobi prilikom rezervacije aranžmana. Ako vizu izrađujete sami cijena izrade je 45 EUR po osobi, a plaćanje je moguće isključivo karticama po preuzimanju vize. Detaljne informacije o dokumentaciji i uputstva za izradu vize agencija šalje otprilike mjesec dana prije polaska. Za izradu vize potrebna je avio karta i garantno pismo s potvrdom o smještaju od lokalnog agenta koju ćete zaprimiti najkasnije 14 dana prije polaska. Izrada vize traje od 2 do 7 dana, a krajnji rok za predaju vize je 14 dana prije polaska.              

Zahtjev za vizu ispunjava se online na posebnom obrascu. Upute za ispunjavanje zahtjeva za vizu  (Guidelines for Completing the China Online Visa Application (COVA)) na poveznici:                 https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Pekingu.

NADLEŽNI DKP RH Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini (Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
Telefon: +86 10 6532 6242
Adresa: Villa 5-2 Qijiayuan Diplomatic Compound No. 9 Jianguomenwai Street Chaoyang District 100600 Beijing P.R. of CHINA
Email: croemb.beijing@mvep.hr
Web

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak - petak: 9:00 - 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • ponedjeljak - petak: 9:00 - 12:00
E-mail: crocons.beijing@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0086 185 1112 5463

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »