Kina 2024.

Galerija fotografija
 • Noćenje s doručkom
 • Avion

Putovanje Kina 12 dana avionom 22.04.-03.05.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja


U cijenu uključeno 10 večera, zrakoplovne pristojbe te izleti i ulaznice
za Veliki kineski zid, grobnicu dinastije Ming, Zabranjeni grad, Nebeski hram, Lama hram, Vojska od terakote, pagodu Male Divlje Guske, vožnju brodićem po Zapadnom jezeru Huangzhou, Lingyin hram, vožnju brodom po kanalima Suzhou, Master od the net (vrt), Hram Bude od Žada, Yu vrtove, vožnju Maglev vlakom. Ulaznice koje nisu uključene jasno su navedene pod cijena ne uključuje.

1. dan: ZAGREB – DOHA, 22.04.2024.
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:30 sati. Dolazak u Dohu u 22:50 sati po lokalnom vremenu. Let traje 6 sati.

2. dan: DOHA – PEKING, 23.04.2024.
Prijava na let za Peking. Polet aviona iz Dohe u 01:45. Noćni let s obrocima na letu. Let traje oko 8 sati. Dolazak u zračnu luku Beijing Daxing International Airport predviđen je u 15:00 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i  odlazak do moderne Wangfujing ulice, jedne od najpoznatijih ulica Pekinga, prepunoj trgovina svjetskih poznatih marki. Njezina specifičnost je mala tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima kao što su škorpioni, morske zvijezde i slično. Večera u restoranu (u cijeni) i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan: PEKING – KINESKI ZID, 24.04.2024.
Doručak. Odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu – građevinu na svijetu (u cijeni), dugu 8.000 km, koju je UNESCO 1987. godine uvrstio na listu svjetske baštine. Vožnja do grobnica dinastije Ming (u cijeni) i šetnja Svetim Putem uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi. Povratak u Peking i zaustavljanje kod Olimpijskog stadiona, poznatog kao „Ptičje gnijezdo“ i plivališta „Vodene kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu 2008. godine, radi fotografiranja. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING, 25.04.2024.
Doručak. Odlazak do hrama Nebeskog mira (u cijeni), mjesta na kojem su kineski carevi upućivali molitve Bogu neba da podari Kini rodnu godinu i mir. Nastavak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen ili u prijevodu Trg Nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine i Zabranjenog grada (u cijeni), drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama. Predlažemo odlazak u Jingshan park s prelijepim vidikovcem iznad Zabranjenog grada (doplata). U poslijepodnevnim satima, odlazak u Hutong najstariji dio Pekinga i vožnja rikšama (doplata). Navečer odlazak na večeru, gdje ćete imati priliku okusiti kinesku deliciju: pekinšku patku (u cijeni). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: PEKING - XIAN, 26.04.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet Lama hramu, poznatom kao Yonghe hram ili Hram mira i harmonije (u cijeni). Jedan od najvećih budističkih hramova u Pekingu, koji privlači veliki broj turista bogatom arhitekturom, vjerskim običajima i duhovnom atmosferom. Nastavljamo prema tvornici bisera. Nakon kraće pauze, nastavljamo prema carskoj ljetnoj rezidenciji, Yiheyuan na kineskom jeziku, koja je jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Pekingu (doplata). Omiljeno utočište za ljetni odmor carice i carstvo Qing dinastije. Glavna atrakcija palače je Kunming jezero, umjetno jezero koje dominira pejzažom i pruža predivne poglede. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni), te odlazak prema željezničkom kolodvoru i prijava na vlak za Xi’An. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola s četiri ležaja (u cijeni), moguća doplata za dvokrevetna kola. Trajanje vožnje oko 12 sati.

6. dan: XIAN, 27.04.2024.
Po dolasku, odlazak u hotel na doručak i ostavljanje prtljage. Slijedi odlazak do Vojske od terakote (u cijeni) u mauzoleju cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini, čuva vječni mir misterioznog cara. Po povratku u grad, odlazak na večeru u lokalni restoran (u cijeni) na kojoj ćemo probati poznate kineske knedlice od tijesta s različitim punjenjem, tzv. dumpling knedle (u cijeni) različitih imena kao npr. Jiaozi, Shumai, Guotie, Xiaolongbao. Predlažemo odlazak na Tang Dynasty show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: XIAN - HANGZHOU, 28.04.2024.
Nakon doručka, posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanim u Kini i posjet pagodi Male Divlje Guske (u cijeni), poznatije kao Xiao Yan Ta, povijesni budistički hram. Jedna od dvije pagode koje su preživjele do danas od velikog kompleksa Jianfu hrama. Nastavljamo prema muslimanskoj četvrti koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane te uvijek prepuna ljudi. Posjet najvećoj i jednoj od najstarijih džamija u Kini. Transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou. Let traje otprilike 2,5 sata. Po dolasku, odlazak na večeru u restoran (u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje

8. dan: HANGZHOU - SUZHOU, 29.04.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na jednosatnu vožnju brodićem po Zapadnom jezeru (u cijeni) koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine, jednom od najpoznatijih jezera u Kini koje je posjetio i Marco Polo. Nastavak do Lingyin hrama (u cijeni). Usput ćemo se zaustaviti na plantaži zelenog čaja, te isti i degustirati. U poslijepodnevnim satima vožnja prema Suzhou. Smještaj u hotel u Suzhou. Večera (u cijeni). Noćenje.

9. dan: SUZHOU – ZHUJIAJIAO - ŠANGAJ, 30.04.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Suzhou, grad bogat klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Posjetit ćemo Vrt ribolovne mreže poznatiji kao Master of the Nets Garden (u cijeni). Vrt je dobio ime po jednom od stihova u klasičnoj kineskoj poeziji koji opisuje ribolovnu mrežu koju koristi siromašni ribar. Odlazak u posjet tvornici svile, gdje ćete vidjeti tradicionalni način proizvodnje svile (mogućnost kupnje). Odlazak na vožnju brodom (u cijeni) po gradskim kanalima, a prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom u Suzhou starom preko tisuću godina. Kratko slobodno vrijeme, te nastavak za Zhujiajiao, povijesnom vodenom selu smještenom u blizini Šangaja, poznatom kao „Venecija Istočne Azije“. Selo je poznato po svojoj kuhinji, koja nudi raznovrsne lokalne specijalitete poput „wansanxiang“ palačinki i različitih špageta. Nastavak prema Šangaju. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni). Navečer vožnja brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila financijska i gospodarska zona (doplata). Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: ŠANGAJ, 01.05.2024.
Doručak. Odlazak u razgled grada: Hram Bude od Žada – najznačajnije gradsko svetište (u cijeni), nastavak do Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (doplata na licu mjesta) gdje možete vidjeti veliku maketu Šangaja. Šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Slobodno vrijeme. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Šangaja. Večera u restoranu (u cijeni) nakon koje predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: ŠANGAJ – ZRAČNA LUKA, 02.05.2024.
Doručak. Odlazak do Francuske četvrti koju karakteriziraju obnovljene kuće iz vremena francuske okupacije, a danas obiluje restoranima i kafićima. U nastavku dana odlazak do Vrtova sreće mandarina Yu (u cijeni), remek djela kineske parkovne arhitekture. Nakon šetnje i slobodnog vremena, odlazak prema Pudongu, gdje predlažemo uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Nakon večere u restoranu (u cijeni), transfer do zračne luke vlakom Maglev (u cijeni), koji razvija brzinu od 300 km/h.

12. dan: ŠANGAJ / PUDONG INTERNATIONAL AIRPORT – DOHA – ZAGREB, 03.05.2024.
Prijava na let za Dohu u 00:35 sati. Dolazak u Dohu u 05:40 sati. Let traje 10 sati. Po dolasku u Dohu, prijava na let za Zagreb u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u 13:25 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 26

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 218 22APR ZAG 16:30 DOH  22:50
QR 892 23APR DOH 01:45  PKX 15:00
QR 871 03MAY PVG 00:35 DOH  05:40
QR 217 03MAY DOH 08:30 ZAG  13:25

Kina 2024. Azija/Kina/Xian
 • Polazak

  22.04.2024. - 03.05.2024.

  Trajanje

  11 noćenja

 • Usluga

  Noćenje s doručkom

  Tip sobe

  Višestruki izbor prilikom slanja upita

 • od 1.850,00 € (13.938,83 kn)

Popust i doplate

Popusti

· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

KINA
Narodna Republika Kina (pojednostavljeno kinesko pismo: 中国; tradicionalno kinesko pismo: 中國; pinyin: Zhōngguó), često zvana samo Kina je država u istočnoj Aziji. Poznata kao druga najmnogoljudnija zemlja svijeta, po veličini površine je četvrta na svijetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a) i obuhvaća 9.596.960 km². Pruža se od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od rijeke Amura (kineski Heilong Jiang) na sjeveru do otoka Hainana na jugu (oko 4000 km).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je turistička viza za Kinu. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Kinu. Zahtjev za vizu ispunjava se online na posebnom obrascu. Upute za ispunjavanje zahtjeva za vizu (Guidelines for Completing the China Online Visa Application (COVA)) na poveznici: https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US. Zahtjev za vizu se osobno predaje u Veleposlanstvo u dogovorenom terminu. Upute za rezerviranje termina na poveznici: https://avas.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&index=false&locale=en_US.
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja IDEA PUTOVANJA.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Pekingu.

NADLEŽNI DKP RH Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini (Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
Telefon: +86 10 6532 6242
Adresa: Villa 5-2 Qijiayuan Diplomatic Compound No. 9 Jianguomenwai Street Chaoyang District 100600 Beijing P.R. of CHINA
Email: croemb.beijing@mvep.hr
Web

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak - petak: 9:00 - 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • ponedjeljak - petak: 9:00 - 12:00
E-mail: crocons.beijing@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0086 185 1112 5463

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 26. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »