Japan - velika tura

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Avion

Putovanje Japan - velika tura 13 dana avionom 05.10.-17.10.2023.
GARANTIRANI POLAZAK



Program putovanja

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni svi izleti i ulaznice po programu i kaligrafija

Predviđeni hoteli:
Metropolitan Ikebukuro
Fujisan garden

Matsumoto Marunouchi
Miyako Gifu Nagaragawa
ALA Kyoto
Monterey Le Frere, Osaka
Monterey Kobe Amalie
Oriental Hiroshima, 2 noći
Monterey Le Frere, Osaka

1. dan, 05.10.2023.: ZAGREB – DUBAI 
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Fly Dubai za Dubai u 15:10 sati. Dolazak u Dubai u 22:45 sati.

2. dan, 06.10.2023.: DUBAI - NARITA - TOKIO
Prijava na let iz Dubai za Narita/Tokio u 02:40 Emirates. Noćni let s obrocima na letu. Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 17:35 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te slobodno vrijeme za odlazak na večeru. Smještaj. Noćenje.

3. dan, 07.10.2023.: TOKIO – HAKONE
Doručak. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedan od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa (po želji doplata za ulaznicu ako želite ući), poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećena je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Slobodno vrijeme za ručak. Foto stop s pogledom na najviši toranj u Japanu - Tokyo Skytree, visok 634 metara. Kaligrafija ( u cijeni aranžmana). Odlazak prema Hakoneu. Smještaj u hotel. Danas ćemo saznati što je to yukata večera, poznata i kao yukata party, događaj na kojem se gosti pozivaju da nose yukate. Ti se događaji često održavaju u ryokanima ili drugom tradicionalnom japanskom smještaju, a mogu uključivati i bankete u japanskom stilu ili druga kulinarska iskustva. Večera i yukata u cijeni aranžmana. Noćenje.

4. dan, 08.10.2023.: HAKONE – FUJI – MATSUMOTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Gotemba Premium outlet, mogućnost kupovine. Nastavljamo prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji odakle se pruža prekrasan pogled na planinu. Šetnja. Krećemo dalje prema Matsumotu poznatom po prekrasnom dvorcu, foto stop. Slobodno vrijeme za ručak.  Vožnja prema hotelu u okolici. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, 09.10.2023: MATSUMOTO – TAKAYAMA – SHIRAKAWA – GIFU
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Takayami, po dolasku razgled starog grada. Nastavljamo prema Shirakawagu. Kratka pauza za fotografiranje svjetski poznate baštine koju karakterizira mnoštvo tradicionalnih seoskih kuća gassho-zukuri, od kojih su neke starije od 250 godina. Strmi slamnati krovovi seoskih kuća podsjećaju na ruke budističkih redovnika stisnutih u molitvi. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Gifu, gradu u središnjem Japanu poznatom po dvorcu Gifu koji ponosno stoji na vrhu planine Kinka. Žičara povezuje dvorac s parkom Gifu u podnožju planine. Unutar parka možete posjetiti Muzej leptira. Prošetat ćemo i ulicom Kawaramachi, koja obiluje zanatskim radnjama s drvenim rešetkama. Odlazak prema hotelu, smještaj. Noćenje.

6. dan, 10.10.2023: GIFU – NARA – KYOTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Nari. Posjet Todaiji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Posjet i svetištu Fushimi Inari koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

7. dan, 11.10.2023.: KYOTO – OSAKA
Doručak. Danas ćemo posjetiti budistički hram Kiyomizudera (u cijeni) koji se nalazi u istočnom dijelu Kyota u Japanu. Radi se o jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada poznatoj i po svojoj prekrasnoj arhitekturi i panoramskom pogledu na grad. Hram je osnovan u 8. stoljeću i posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Uz glavnu dvoranu, hram Kiyomizudera također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vodopad Otowa-no-taki, gdje posjetitelji mogu piti svetu vodu, i svetište Jishu koje je posvećeno bogu ljubavi. Hram se nalazi u okrugu Higashiyama, području Kyota poznatom po tradicionalnim drvenim machiya kućama i uskim ulicama. Nastavljamo prema Osaka dvorcu (ulaznica u cijeni), koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Glavna kula dvorca, visoka pet katova, okružena je kamenim zidovima i opkopima, a pristupa joj se kroz niz vrata i mostova. Toranj sadrži niz izložaka koji pričaju priču o povijesti dvorca i životu Toyotomija Hideyoshija. Osim glavne kule, dvorac Osaka također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vrata Otemon, glavni ulaz u dvorac i palaču Hommaru, manju palaču koja se koristila za službene ceremonije. Dvorac je okružen prekrasnim vrtovima koji su posebno lijepi u proljeće kada cvjetaju trešnje. Nakon obilaska dvorca slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Umeda Sky Building (ulaznica za dizalo uključena u cijenu). Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

8. dan, 12.10.2023.: OSAKA – KOBE
Doručak. Slobodno vrijeme u Dotonbori, ulicama poznatima po restoranima i trgovinama. Vožnja prema Kobe, prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica u cijeni). Biljni vrtovi Kobe Nunobiki, najveći su japanski vrtovi s oko 75 000 biljaka i cvijeća koji cvjetaju tijekom cijele godine. Postoji 12 prostranih vrtova prema različitim temama. Slikoviti puteljci rate cvjetne gredice koje se naslanjanju na obronke brda, prepravljeni bojom i mirisom određenog godišnjeg doba. Slobodno vrijeme. Još malo slobodnog vremena nakon cvijeća provest ćemo u Kobe Chinatownu. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

9. dan, 13.10.2023.: KOBE – HIMEJI – OKAYAMA – HIROŠIMA
Doručak. Odjava iz hotela. Foto pauzu ćemo napraviti kod Himeji dvorca. Elegantan bijeli izgled dvorcu je priskrbio ime Dvorac bijele čaplje, a jedan je od 12 originalnih dvoraca u zemlji koji je preživio ratna razaranja i potres. Nastavljamo prema Okayami, poznatoj po ukusnom voću, domu impozantnog crnog dvorca Okayama i Okayama Korakuena, jednom od tri najveća japanska krajobrazna vrta. Proći ćemo i kraj kanala Kurashiki te nastavljamo prema Hirošimi. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan, 14.10.2023.: HIROŠIMA – MIYAJIMA – HIROŠIMA
Doručak. Danas odlazimo na izlet brodom do Miyaji otoka. 6 km od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram, Itsukushima svetište (uključena ulaznica), prvi puta izgrađen 593.godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Posjetit ćemo i Itsikushima Shrine, također svetište, koje je sagradio japanski ratnik Hideyoski Toyotomi za odmor duša osoba poginulih u ratu. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Povratak brodom do Hirošime. Odlazak u hotel. Noćenje.

11. dan, 15.10.2023.: HIROŠIMA – OSAKA
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet Hirošima Atomic Bomb Museum (ulaznica uključena u cijenu) ili Memorijalni muzej mira, smješten u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu. Muzej je osnovan u kolovozu 1955.godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Odlazak na brzi vlak (Shinkanshen) na relaciji Hirošima – Osaka (cca 1,5 sati – 340 km). Po dolasku u Osaku, smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan, 16.10.2023.: OSAKA – ZRAČNA LUKA OSAKA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan, predlažemo odlazak do Shinsaibashi ili Kuromon Ichiba Market. Odlazak u zračnu luku Osaka, prijava na let za Dubai u 23:45 sati. Noćni let.

13. dan, 17.10.2023.: ZRAČNA LUKA DUBAI - ZAGREB
Obroci na letu. Slijetanje u Dubai u 04:50. Slobodno vrijeme u zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb u 10:00 sati. Dolazak u Zagreb u 14:10 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 19 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o avio prijevozniku: Fly Dubai / Emirates
EK 2013 5OCT ZAGDXB 15:10 22:45 CODESHARE - OPERATING FLT FZ1794
EK 318 6OCT DXBNRT 02:40 17:35
EK 317 16OCT KIXDXB 23:45 04:50
EK 2012 17OCT DXBZAG 10:00 14:10 CODESHARE - OPERATING FLT FZ1793

Japan - velika tura Azija/Japan/Fuji

Nema dostupnih polazaka za odabrani raspon datuma!

Popust i doplate

Popusti

· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Fly Dubai/Emirates objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

JAPAN
Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokiju.
NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015
Adresa: 3-3-10 Hiroo Shibuya-ku, Tokyo 150-0012 JAPAN Email: tokyo@mvep.hr, Web: https://mvep.gov.hr/jp

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 19, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »