Indija – Zlatni trokut 2025.

Galerija fotografija
  • Po programu
  • Avion

Putovanje Indija - Zlatni trokut 7 dana avionom 21.02.-27.02.2025.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana kao i sve ulaznice i izleti.

Predviđeni hoteli:
Delhi Zone Connect Saket 5*
Jaipur Sarovar Premiere 5*
Agra Clarks Shiraz 5*

1. dan: ZAGREB – DOHA, 21.02.2025.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 13:05 sati. Prijava na let Qatar Airwaysa na redovnoj liniji za Dohu u 15:05, predviđeno slijetanje u Dohu u 22:30 po lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA – NEW DELHI, 22.02.2025.
Polet aviona iz Dohe u 02:25, predviđeno slijetanje u New Delhi u 08:25 sati. Organizirani transfer do hotela. Rana prijava u hotel (u cijeni aranžmana). Smještaj u hotel i doručak. Obilazak počinje posjetom Raj Ghatu, memorijalnom kompleksu Mahatme Gandhija, a nastavlja se odlaskom u jednu od najvećih indijskih džamija Jama Masjid koja je dokaz bogatog kulturnog nasljeđa indijskog mogulskog razdoblja, a privlači posjetitelje iz cijelog svijeta koji se dolaze diviti njenoj arhitektonskoj ljepoti i iskusiti duhovni ambijent. Zatim slijedi vožnja rikšama kroz uske uličice starog Delhija kako biste upijali živahnu atmosferu lokalnog života. Odlazak na staru tržnicu u Delhiju, Chadni Chowk, jednu od najstarijih i najprometnijih tržnica koja nudi cijeli spektar boja, okusa i kulturne raznolikosti, gdje se nižu razne lokalne trgovine koje prodaju začine, tekstil, nakit i uličnu hranu. Prožeta poviješću, ova užurbana tržnica pruža živopisan uvid u svakodnevicu lokalnog stanovništva Delhija. Šetnja aromatičnom tržnicom začina služi kao divan labirint za istraživanje. Pri povratku u hotel, zaustavljanje pored veličanstvenog spomenika Crvene utvrde. Večera u hotelu i noćenje. 

3. dan:
NEW DELHI – JAIPUR, 23.02.2025.
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled New Delhija. Obilazak počinje posjetom Bangla Sahib Gurudwara, spokojnim hramom Sikha gdje, između ostaloga, imate priliku vidjeti kako volonteri u društvenoj kuhinji nesebično poslužuju obroke potrebitima. Zatim slijedi vožnja pokraj India Gate-a velikog ratnog spomenika i istaknutih vladinih zgrada moderne arhitekture ali i zgrada povijesnog značaja. Zaustavljanje kod hrama Laxmi Nayarayan, također poznat i kao hram Birla impozantne veličine i fascinantnog izgleda. Odlazak do Qutub Minar, najvišeg minareta od opeke na svijetu koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a oduševit će vas kompleksnim rezbarijama kao i okolni arheološki kompleks. Vožnja prema Humayun grobnici, savršeno proporcionalnom i zadivljujućem mauzoleju, spomeniku koji je bio inspiracija za izgradnju Taj Mahala. Zaustavljanje zbog fotografiranja kod hrama Lotus, poznatog po prepoznatljivoj arhitekturi inspiriranoj lotusovim cvijetom, mjesto za meditaciju i molitvu ljudi svih vjera. Vožnja prema Jaipuru koji je poznat kao "Ružičasti grad" zadivljujuće povijesti, arhitekture i živopisne kulture. Prijava u hotel, večera i noćenje.

4. dan: JAIPUR 24.02.2025.
Doručak. Obilazak počinje palačom Amber koja je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine, a do nje dolazimo džipovima. Palača je prekrasan spoj hindu i mogulskog stila, a zadivit će vas kontrast između oštre vanjštine i zadivljujuće unutrašnjosti. Tijekom spusta slijedi posjet povijesnoj strukturi Panna – Meena ka kund, stubištu jedinstvenog kvadratnog oblika. Povratak u grad s usputnim zaustavljanjem kod vodene palače Jal Mahal, vjerojatno najmirnijeg prizora usred indijskog kaosa te odlazak u radionice dragulja i tepiha kako biste svjedočili kako lokalni obrtnici stvaraju čuda od sirovina. U drugoj polovici dana slijedi posjet Jantar Mantaru, drevnom astronomskom opservatoriju koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i predstavlja arhitektonsko umijeće Jaipura. Posjet kompleksu Gradske palače koja je prekrasan spoj mogulske i radžastanske arhitekture, a još uvijek je dom posljednje vladajuće kraljevske obitelji koja živi u privatnom djelu palače. Pri ulasku u kompleks dvorišta doživit ćete šarm raskošnih vrtova, dojmljivih građevina poput Maharani palače i Mubarak Mahal te dobiti uvid u bogatu kraljevsku prošlost Rajastana. Prije nego počnete istraživati ​​lokalne trgovine, zaustavljanje kod jednog od najpoznatijih svjetskih pročelja Hawa Mahal, tzv. Palače vjetrova zapanjujuće ružičaste fasade i s preko 900 prozora. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak u resort Chokhi Dhani (doplata prilikom rezervacije aranžmana) koji je osmišljen tako da nalikuje tradicionalnom radžastanskom selu prepunom koliba izrađenih od blata sa slamnatim krovovima i rustikalnim šarmom, a posjetiteljima nudi impresivan autohtoni doživljaj rajastanske kulture, tradicije i gostoprimstva. Večera u hotelu i noćenje.

5. dan: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA 25.02.2025.
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema utvrdi Fatehpur Sikri. Utvrda Fatehpur Sikri sagrađena od crvenog pješčenjaka jedinstven je primjer mogulske arhitektonske raskoši na svom vrhuncu. Car Akbar ju je sagradio u čast dobivanja sina planirajući ondje imati svoju prijestolnicu, no nedostatak vode ga je natjerao da napusti grad. Nastavak putovanja prema Agri. Prijava u hotel i večera. U večernjim satima fakultativni odlazak (doplata prilikom rezervacije aranžmana) na kazališnu predstavu koja govori o ljubavi cara Shah Jahana prema njegovoj ženi, a ujedno je i nadahnula nastanak Taj Mahala. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: AGRA – NEW DELHI 26.02.2025.
U ranim jutarnjim satima posjet Taj Mahalu, jednom od najcjenjenijih i najpoznatijih spomenika na svijetu. Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i naširoko se smatra remek-djelom mogulske arhitekture, simbol je vječne ljubavi te osvaja svojom neusporedivom veličinom, značajem i ljepotom. Povratak u hotel na doručak. Odjava iz hotela i odlazak u obilazak utvrde Agra, remek-djelo dizajna i graditeljstva velikog perzijskog utjecaja. Unutar utvrde nalazi se niz izuzetnih građevina uključujući Moti Masjid, Diwan-i-Aam, Diwan-i-Khas itd. Utvrda je u potpunosti izgrađena od bijelog mramora s umetnutim poludragim kamenjem. Zatim slijedi vožnja prema New Delhiju. Po dolasku, prijava u hotel u okolici zračne luke i večera. Kratki odmor/noćenje.

7. dan: NEW DELHI – DOHA – ZAGREB 27.02.2025.
Tijekom noći, organizirani transfer u zračnu luku New Delhi, prijava na let Qatar Airlinesa. Polet zrakoplova na redovnoj liniji prema Dohi u 03:40 sati. Predviđeno slijetanje u Dohu u 05:35 sati po lokalnom vremenu te povrata prema Zagrebu u 09:10 sati i slijetanje u Zagreb u 13:15 sati.

Rok za prijavu: 14 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Qatar Airways
ZAGREB – DOHA    15:05  22:30
DOHA – NEW DELHI  02:25 08:25
NEW DELHI – DOHA  03:40 05:35
DOHA – ZAGREB    09:10 13:15

Indija – Zlatni trokut 2025. Azija/Indija/Jaipur
  • Polazak

    21.02.2025. - 27.02.2025.

    Trajanje

    6 noćenja

  • Usluga

    Po programu

    Tip sobe

    dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

  • od 1.630,00 €

Popust i doplate

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Indiju. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Indiju.
Poveznica na kojoj se izrađuje e-viza: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration

Organizator putovanja može ishodovati vizu za državljane Republike Hrvatske, cijena vize i paketa troška izrade vize je 55 EUR. U tom slučaju potrebno je dostaviti elektronskim putem u 1 digitalnu sliku u JPEG formatu veličine max 1 MB istog omjera širine i visine i kopiju prve stranice putovnice. Ukoliko slika ne odgovara navedenim uputama, organizator putovanja neće moći aplicirati za vizu.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji
Petar Ljubičić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102
Adresa:A-15 West End, New Delhi 110021
Email: croemb.new-delhi@mvep.hr
Konzularni odjel: crocons.new-delhi@mvep.hr

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »