Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija 2025.

Galerija fotografija
 • Polupansion
 • Avion

Putovanje Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija 10 dana avionom 23.02.- 04.03.2025.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Predviđeni smještaj:
My Blue hotel 4*, Nungwi, polupansion, deluxe dvokrevetna soba
Shaba Boutique hotel 4*, Stone Town, standard soba

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključene zrakoplovne pristojbe, jednodnevni safari u Tanzaniju avionom s ručkom i ulaznicama, ručak prvi dan po dolasku u hotel

1. dan ZAGREB – DOHA, 23.02.2025.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 15:45 sati (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:00 po lokalnom vremenu.

2. dan DOHA - ZANZIBAR, 24.02.2025.
Polet aviona iz Dohe u 02:20. Slijetanje u zračnu luku Abeid Amani Karume International Airport, Zanzibar u 08:10 sati. Po dolasku transfer (oko dva sata vožnje) do hotela. Ručak. Smještaj u sobe nakon ručka. Slobodan dan za odmor. Večera. Noćenje u hotelu.

3. dan ZANZIBAR, slobodan dan, 25.02.2025.
Doručak. Večera. Noćenje u hotelu.

4. dan ZANZIBAR, fakultativni cjelodnevni izlet PRISON ISLAND i NAKUPENDA SANDBANK s ručkom, 26.02.2025.
Doručak. Večera. Noćenje u hotelu.

Uz doplatu, fakultativni cjelodnevni izlet. Polazak s recepcije hotela nakon doručka. Po dolasku u grad, 30 min. će trajati plovidba do Prison Islanda. Zatvor na otoku sagrađen je 1893., ali je vrlo brzo je prenamijenjen u karantensku bolnicu. Danas je ostala zanimljiva povijest okružena mirisnim egzotičnim frangipani drvećem, iza zatvorske utvrde okružene tirkiznim oceanom. Glavni stanovnici Prison otoka su kopnene gigantske kornjače kojih danas ima preko stotinu... Najstarija Babu, 2024. proslavit će svoj 200. rođendan i jedini je ostao od 3 kornjače koje su prve stigle sa Sejšela kao poklon Sultanu od Zanzibara. Hraniti ih, provesti vrijeme uz ta čudesna stvorenja i brojne paunove koji se između šepure ostavljaju uspomene zauvijek. S otoka brod nas vodi u još tirkizne boje oceana, na pješčani otok Nakupenda.  Nezaboravno vrijeme provest ćemo na otoku „VOLIM TE „ što i znači u prijevodu sa swahili jezika „Nakupenda „ uživati u netaknutoj prirodnoj ljepoti oceana, Zanzibar kao  razglednica, bijeli pijesak, šareno podmorje, morske delicije, dobro društvo... Dan nakon kojeg samo možete reći „Zanzibar –Volim te”. Povratak u hotel. 

5. dan ZANZIBAR, fakultativni cjelodnevni izlet SAFARI BLUE
s uključenim BBQ ručkom, 27.02.2025.
Doručak. Večera. Noćenje u hotelu.

Uz doplatu, fakultativni cjelodnevni izlet: polazak za recepcije hotela klimatiziranim transferom do malog  ribarskog sela Fumba gdje ćemo se ukrcati u brod. Uživanje u magičnom tirkiznom oceanu, izoliranim pješčanim sprudovima, koraljnim grebenima. Plava laguna , okružena šumama mangrova, kupanje, ronjenje, snorklanje na najboljim grebenima Zanzibara. Prepustite se istraživanju ljepote  Menai Bay zaštićenog područja ( Conservation Area ) koje je dom dvjema vrstama dupina, šarenom podmorju u svim bojama. BBQ ručak nas očekuje na pješčanom otoku gdje ćemo uživati u morskim delicijama, shoppingu, kupanju, odmoru prije povratka. Po dolasku slijedi transfer u hotel.   

6. dan
ZANZIBAR, slobodan dan, 28.02.2025.
Doručak. Večera. Noćenje u hotelu.

7. dan ZANZIBAR, slobodan dan, 01.03.2025.
Doručak. Večera. Noćenje u hotelu.

8. dan ZANZIBAR – SAFARI U NACIONALNI PARK MIKUMI (let avionom) – STONE TOWN, 02.03.2025.
Rana odjava iz hotela. Breakfast box. Odlazak na jednodnevni safari u Nacionalni park Mikumi (u cijeni aranžmana). Polazak iz hotela transferom prema zanzibarskom aerodromu na jutarnji let u trajanju od 60 min. Po dolasku, pozdravit će Vas vaš safari vozač i nakon kratkih uputa, safari avantura počinje game driveom (avantura koja uključuje promatranje divljih životinja u udobnosti 4×4 otvorenog safari vozila koje prima 4 do 6 osoba). Uživajte u udobnosti otvorenog džipa, osjećajte se privilegirano u afričkom prostranstvu i susretima s najpoznatijim afričkim životinjama, uključujući i „Big 5“. Uz piknik (ručak na otvorenom) u netaknutoj prirodi, savršenoj lokaciji za ukusan obrok u društvu divljih stanovnika afričkog busha, predahnut ćemo uz osvježenje i nastaviti popodnevnim game driveom po parku. Kasno poslijepodne predviđen povratak prema pisti te ukrcaj na povratni let prema Zanzibaru. Po slijetanju, predviđenom između 16:00 i 17:00 sati, transfer do hotela U Stone town. Smještaj u hotel. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

9. dan STONE TOWN – ZRAČNA LUKA ZANZIBAR, 03.03.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Po želji razgled Stone Town s lokalnim vodičem. Bogata povijesna baština, priče iz davnina, vremena vladavine Sultana, Arapa, Europljana i Zanzibaraca ispisane su najljepše stranice povijesti otoka. Pogled i posjet Anglikanskoj katedrali i tržnici robova, i danas izaziva snažne emocije u svakom posjetitelju. Sultanova palača, Tip Tip’s House, stara Arapska luka,  Forodhani Park  i naravno slavna Zanzibarska vrata koja pričaju priče o svojim vlasnicima. Male, vijugave ulice prepune umjetnina, šarenila, dovest će nas na vibrantnu glavnu tržnicu Darajani . Slobodno vrijeme za ručak. Ili šetnja po Stone Townu gdje se rodio i živio legenda  Freddy Mercury... Povratak u hotel po prtljagu. Oko 20:00 sati odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Dohu. Polet aviona u 22:50.

10. dan DOHA – ZAGREB, 04.03.2025.
Slijetanje u Dohu u 04:45. Polet aviona za Zagreb u 09:10. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta 
Minimalan broj putnika: 21  /  Maksimalan broj putnika: 30 

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 218   23FEB  ZAG 15:45 DOH  23:00  
QR1487  24FEB  DOH 02:20 ZNZ  08:10   
QR1488  03MAR  ZNZ 22:50 DOH 04:45+1
QR 217   04MAR  DOH 09:10 ZAG 13:15  

Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija 2025. Afrika/Tanzanija/Zanzibar
 • Polazak

  23.02.2025. - 04.03.2025.

  Trajanje

  9 noćenja

 • Usluga

  Polupansion

  Tip sobe

  Višestruki izbor prilikom slanja upita

 • od 2.790,00 €

Popust i doplate

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet.

Doplate

Opis izleta:uz doplatu
SAFARI BLUE – cjelodnevni izlet
UKLJUČENO :

 • transfer povratni
 • voće, bezalkoholna pića, voda na brodu
 • ručak : jastozi, škampi, riba, lignje, hobotnica, piletina, salate, prilozi
 • piće uz ručak : voda, sokovi, Pivo , kava
 • entrance Fee for Marine Park Menai Bay
 • snorkeling gear.

PONIJETI :

 • ručnike
 • pokrivala za glavu
 • kreme sa visokim faktorom za sunce
 • suhu odjeću za presvući po želji
 • moguć shooping poslije ručka na otoku .

PRISON ISLAND + NAKUPENDA SANDBANK  cjelodnevni izlet
UKLJUČENO:

 • privatni Transfer povratni hotel – grad –hotel
 • sve ulaznice
 • Zanzibar tour guide
 • bezalkoholna pića, pivo, ručak
 • privatni brod.

PONIJETI :

 • ručnike za plažu
 • kupaće kostime
 • zaštitu od sunca sa visokim faktorom
 • pokrivala za glavu za sunce.

Važne napomene:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Zanzibaru, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Korisne informacije:
ZANZIBAR
Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija - Zanzibar je bio neovisna država, dok se Tanganjika nije ujedinila sa Tanzanijom 1964.g. i ima određenu regionalnu autonomiju unutar Tanzanije.
Geografski položaj: na istočnoj obali Afrike; graniči s Kenijom, Ugandom, Ruandom, Burundijem, Kongom, Zambijom, Malavijem i Mozambikom
Površina: 945.203 km2
Stanovništvo: oko 44.929.000; afričke etničke grupe 95%, ostali 5%
Glavni grad: Zanzibar city
Jezik: swahili i engleski su službeni jezici
Religija: 99% muslimana
Vremenska razlika: +1 sat ljeti / +2 sata zimi
Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = oko 2.319 TZS (tečaj na dan 20.01.2021.). Kreditnim karticama možete plaćati u većim trgovinama. Novac možete podići na bankomatima s različitim provizijama (Visa, Mastercard, negdje Maestro) u većim gradovima. Ponekad podizanje na bankomatima i plaćanje kreditnom karticom nije moguće zbog čega vam preporučujemo dovoljno gotovine u EUR ili USD za svaki slučaj.
Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena, predmeti od mesinga i bakra, Tinga Tinga slike; Na tržnicama, prodavaonicama suvenira i kod uličnih prodavača uvijek se cjenkajte, jer je to običaj. Osim cjenkanja običaj je gotovo uvijek i svima ostavljati napojnicu. Zabranjeno je iznošenje školjki, koralja i minerala te drugih predmeta iz prirode.
Odjeća: potrebna ljetna, laganija odjeća, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugih rukava i nogavica (za avion, zbog komaraca, odlaska na izlete i u naselje, te obilazak Stone Town-a gdje se morate pristojno obuć, odnosno izbjegavati nositi kratke hlače i majice bez rukava, jer se radi o mjestu gdje je veći postotak stanovnika islamske vjere). U večernjim satima moguć je pad temperature.
Hrana: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi-nyama – banane s mesom, voće i povrće prije konzumacije obavezno operite flaširanom vodom i/ili oljuštite; ulična hrana se ne preporuča jer ovo nije područje s tradicijom ulične hrane.
Piće: piti isključivo flaširanu vodu i njom perite zube,; popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa, dodoma – slatko crveno vino; lokalno pivo: Kilimanjaro, Serengeti, Safari
Napon struje: 220/240V; 50 Hz (potreban je adapter koji je najbolje kupiti prije dolaska u Tanzaniju)
Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje; preporučuje se i profilaksa protiv malarije; putno zdravstveno osiguranje je obavezno
Viza: potrebna, ishodi se po dolasku u zračnoj luci ili prije putovanja online (cijena 50 USD)
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +255
Korisne web stranice: www.tanzaniatouristboard.com
Klima: tropska klima
Sigurnost: Tanzanija i Zanzibar su sigurne destinacije, ali se ne preporuča kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. Preporučujemo tijekom putovanja pazite na osobnu imovinu i ne nosite na putovanje dragocjenosti ili druge vrijedne predmete. Izbjegavajte prodavače opojnih sredstava, svi opijati su strogo zabranjeni i ilegalni. Ukoliko želite  nekoga fotografirati, morate obavezno pitati.

Napomena: Od 01.06.2019. nastupila je zabrana proizvodnje, unosa i korištenja plastičnih vrećica u Tanzaniji. Zabrana se odnosi i na turiste koji dolaze u Tanzaniju, stoga molimo da izbjegavate korištenje istih, te na drugi način pakirate svoje stvari (bilo u ručnoj ili predanoj prtljazi) kako biste izbjegli plaćanje visokih novčanih kazni. Plastične vrećice i ostala plastična ambalaža u kojima se nalaze proizvodi kupljeni u zračnoj luci moraju se ukloniti prije ulaska u avion kao i sve „zip“ vrećice koje putnici koriste za pakiranje tekućina. Ukoliko ih putnici koriste tijekom leta, iste moraju ostaviti u avionu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane Republike Hrvatske viza za Zanzibar je potrebna (cijena 50 USD). Viza se izrađuje po dolasku u u zračnoj luci ili online unaprijed na https://visa.immigration.go.tz/. Preporučujemo valjanost putovnice minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Zanzibar te imati barem jednu praznu stranicu za vizu. Za izradu vize na granici nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti formular i ponijeti fotografiju dimenzija 3,5×4,5 cm s bijelom pozadinom. PostojiMolimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »