Kenija - Diani Beach i safari

Galerija fotografija
  • Po programu
  • Avion

Putovanje Kenija - Diani Beach i safari 9 dana avionom 03.01.-11.01.2024.
Vodeća plaža Afrike Diani Beach i safari u dva nacionalna parka u jednom putovanju
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

DIANI BEACH 
Smještaj: Južna obala Mombase – Diani Beach Resort Spa 5*
6 noćenja, polupansion / doručak i večera / smještaj u dvokrevetne sobe tipa Standard + rana prijava u hotel odmah po dolasku + kasna odjava iz hotela

SAFARI 
Smještaj:  Salt Lick Safari Lodge 5* 
2 dana, 1 noćenje na bazi punog pansiona 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL, 03.01.2024.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:15 sati (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 13:25 po lokalnom vremenu. Polet aviona za Mombasu u 20:25. Noćni let. (Let iz Istanbula za Zagreb traje 2 sata i 15 minuta. Let iz Istanbula do Mombase traje sedam sati).

2. dan MOMBASA - DIANI BEACH, 04.01.2024.
Dolazak u Mombasu u 03:30 sati. Doček od strane domaćina i vozača. Vožnja u smjeru južne obale Mombase u trajanju od cca 45min. Prijava u hotel. Doručak. Slobodan dan. Večera. Noćenje. S obzirom na jutarnji dolazak ulazimo odmah u sobe i tu hotel već računa prvo noćenje.

3. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme, 05.01.2024.
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo popodne izlet Mombasa City tour i Haller Park.

4. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme, 06.01.2024.
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo izlet brodom na koraljni greben.

5. dan DIANI BEACH - NP ISTOČNI TSAVO – SAFARI (doplata za safari), 07.01.2024.
Fakultativni izlet. Ranojutarnji polazak iz hotela u 5:00 sati. Dolazak vozača - safari vodiča po goste na recepciju hotela. Vožnja u smjeru Nacionalnog Parka Istočni TSAVO u trajanju od cca 3h. Stanka putem. Ulazak u nacionalni park predviđen u cca 10.00-10.30 sati. Game drive u smjeru Voi Safari Lodga uz susretanje raznolikog životinjskog divljeg svijeta. Dolazak u Voi Safari Lodge u vrijeme ručka, oko 13:30-14:00 sati. Ručak. Voi Safari Lodge smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija i koridor kretanja životinja s nevjerojatnim pogledom na prostranstva savana. Promatranje životinja iz neposredne blizine omogućeno je podzemnim tunelom koji vodi do pojilišta. Nakon ručka (puni meni: predjelo, juha, glavna jela, deserti, voće, kava, čaj; buffet style) kraći odmor i nastavak vožnje po parku u smjeru prekrasnih krajolika Taita brda i novog lodga. Dolazak u spektakularan i najfotografiraniji lodge Afrike - luksuzni Sarova Salt Lick Game Lodge 5* predviđen je u poslijepodnevnim satima, između 16:00-17:00 sati. Prijava u sobe. Opcija po želji gostiju: ostanak i odmor u lodgu ili novi game drive po parku uz zalazak sunca u 18:30 sati. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.

ili

Za putnike koji ne idu na fakultativni izlet na safari: Diani Beach – slobodno vrijeme. Doručak i večera. Noćenje.

6. dan TAITA HILLS WILDLIFE SANCTUARY – DIANI BEACH, 08.01.2024.
Ranojutarnji game drive po parku. Doručak. Odjava iz sobe. Lunch paket. Zadnji game drive po parku u potrazi za lavovima, slonovima, gazelama, žirafama, bivolima itd... Foto stop s najljepšim pogledom na park. Nastavak vožnje u smjeru Diani Beach. Posjet selu Masai (doplata za ulaznicu). Ples, prikaz njihova života u samom selu. Dolazak u hotel predviđen je oko 18.00 sati. Večera. Noćenje.

7. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme, 09.01.2024.
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo izlet Wasini otok i Kisite Mpunguti Marine Park.

8. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme, 10.01.2024.
Doručak i večera. Slobodan dan. Hotelsku sobu napuštate tek u 23.00 sata kada se kreće u zračnu luku.

9. dan MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB, 11.01.2024.
Dolazak u zračnu luka Mombasa. Let za Istanbul u 04:20 sati. Dolazak u Istanbul u 11:30. Polazak aviona za Zagreb u 19:00. Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 21 / Maksimalan broj putnika: 26

Informacije o avio prijevozniku:
Turkish Airlines
TK 1054 ZAG 09:15 ISTANBUL 13:25
TK 573 ISTANBUL 20:25 MOMBASA  03:30 sljedeći dan
TK 574 MOMBASA 04:20 ISTANBUL  11:30
TK1055 ISTANBUL 19:00 ZAG  19:10

Kenija - Diani Beach i safari Afrika/Kenija/NP Istočni Tsavo

Nema dostupnih polazaka za odabrani raspon datuma!

Popust i doplate

Popusti

· jedno dijete do 5,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, plaća 660 EUR (4.972,77 kn)
· jedno dijete od 5,99-13,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća 1.190 EUR€ (8.966,05 kn)
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

Fakultativni izleti:
Cijena SAFARIJA (2 DANA, 2 PARKA) uključuje:

· ovlašteno i licencirano safari vozilo - safari jeep 4x4
· iskusni i educirani safari vodiči i vozači
· pick up-drop off iz hotela
· sve vožnje po parkovima (game drive)
· sve ulaznice i takse za dva nacionalna parka
· ručak u Voi lodge Tsavo Istočni
· 1 noćenje u Sarova Salt Lick Game Lodge 5* na bazi punog pansiona, drugi dan lunch paket
· flaširana voda za piće u vozilu tijekom cijelog safarija.

Cijena izleta na safari ne uključuje:
· piće konzumirano u lodgevima
· troškove osobne prirode
· suvenire
· napojnice vozačima, sobarima, koje će voditelj putovanja skupiti prije, 20 USD po osobi
· posjet Masai selu – ulaznica se plaća na licu mjesta starješini sela u iznosu od 10 USD po osobi.

Napomena: pred sam odlazak na put, dobit ćete upitnik za izlete koji se plaćaju na licu mjesta u dolarima lokalnom agentu

Izlet brodom sa staklenim dnom na koraljni greben i robinson otočić, 50 USD po osobi
Za one koji žele doživjeti oceansko podmorje na „suhom“ tu je brod sa staklenim dnom kroz koje tijekom plovidbe nesmetano promatrate sam dno oceana I njegov čarobni svijet I raznobojne stanovnike I vrste riba. Iskusni kapetan koji poznaje koraljno podmorje oceana vodi Vas kroz najzanimljivija područja koraljnih formacija na susret sa egzotičnim oceanskim vrstama riba, marine oceanskog života I koralja što je prekrasan I jedinstveni doživljaj. Trajanje – cca 3 h. Vrijeme izleta ovisi o vremenu promjene plime I oseke odabranog dana. Dolazak transfera po Vas u Vaš hotel ovisi o vremenu NISKE PLIME što je najljepše i najbolje vrijeme obzirom da za vrijeme niske plime na površinu indijskog oceana izlazi pješčani otok , popularno nazvan “Robinson otok”. Uživajte „usred“ indijskog oceana s pogledom na impresivnu Diani Beach sa „druge strane“ uz sam koraljni greben koji je prirodna zaštita kenijske obale i čini je velikom sigurnom lagunom za dugotrajna uživanja u oceanu bez ikakvih opasnosti od velikih morskih stvorenja. Vrijeme na Robinskom otoku iskoristite ili za snorklanje ili jednostavno uživajte na pijesku usred indijskog oceana.
OBAVEZNO: JAKA ZAŠTITNA SREDSTVA ZA SUNCE S VISOKIM FAKTOROM ZAŠTITE
U CIJENU UKLJUČENO:
TRANSPORT IZ / NATRAG U HOTEL – FLAŠIRANA VODA ZA PIĆE TIJEKOM IZLETA – DOLAZAK PO GOSTE NA RECEPCIJU HOTELA

Cjelodnevni izlet Wasini otok i Kisite Mpunguti Marine Park, cijena po osobi 120 USD
Ovo je dan sunca, jedrenja, snorklanja i bogatog Sea food ručka. Uživajte na tradicionalnom arapskom jedrenjaku „dhow“ dok plovite među koraljnim krajolicima prepunim velikih impozantnih baobaba, snorklajte u Kisite Mpunguti Marine parku u pratnji stručnog marine vodiča, promatrajte morske konjice, kornjače , nemo ribice i druge tropske egzotične stanovnike podmorja. Uz malo sreće, tijekom plovidbe pratit će Vas divlji dupini , stalni stanovnici Marine parka. Nakon snorklanja povratak na jedrenjak uz osvježenje, piće i voće. Jedrenje se nastavlja prema Wasini selu koje ćete upoznati po iskrcavanju. Wasini otok je 100% muslimanska zajednica koja živi bez struje i vode. Posjetit ćete Koraljni Vrt i Šume mangrova šetajući kroz velike koraljne formacija po mostu koji su izgradile iskljucivo žene – kao projekt pomoći zajednici sela Wasini. Svojim posjetom dali ste svoj doprinos izuzetno siromašnom i teškom životu mještana otoka. Plovidbom povratak na kopno jer vrijeme je predaha i bogatog ručka u SHIMONI REEF LODGE –s prekrasnim pogledom na cijeli kanal. Uživajte u mangrove rakovima, jastozima i ostalim morskim delicijama tijekom bogatog ručka u izuzetno ugodnom ambijentu. Nakon ručka- odmor prije odlaska u posjet Pećinama Robova u selu Shimoni, sto je u prošlosti bila posljednja stanica robova prije ukrcaja u potpalublje broda koji ih je transportirao na glavnu tržnicu robova na Zanzibaru. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima, cca 4-5 pm.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
• Pick up & Drop Off iz hotela. Dolazak po goste na recepciju hotela u jutarnjim satima, cca 7:00-7:30. Vožnja od cca 1,5h prema povijesnom malom ribarskom selu Shimoni, blizu Tanzanijske granice tijekom koje ćete promatrati plantaže šećerne trske, nepregledne krajolike palmi i mala sela raštrkana po neizmjerno lijepom krajoliku. Nakon skretanja sa asfaltirane ceste Lunga Lunga ( koja dalje vodi do TZ granice ) čeka vas unutrašnjost prave afrike i swahili kulture i stoljećima isti način i kultura življenja lokalnog stanovništva. Po dolasku u Shimoni lagana šetnja prema arapskom jedrenjaku.
• Ulaznice za KISITE MPUNGUTI MARINE PARK, PEĆINE ROBOVA, WASINI SELO, KORALJNI VRT.
• Ručak u SHIMONI REEF LODGE:  morski plodovi, mangrove rakovi, jastozi, lignje, bijela riba uz swahili speciajalitete sve do deserta i kave.
• TRANSFER – hotel –SHIMONI – povratni transfer u hotel.
• Osvježavajuća pića, voće, grickalice na arapskom jedrenjaku.
• Opremu za snorklanje.

NAPOMENA
• Molimo putnike za snorklanje da najave veličinu-broja peraja koje će biti osigurane po ukrcaju u jedrenjak.

Mombasa City Tour i ručak 100 USD po osobi
Spoj upoznavanja glavnih znamenitosti grada Mombase, drugog po veličini Kenijskog grada i najveće luke istočne Afrike, povijesne tvrđave FORT JESUS, jezgre staroga grada u kojoj je živio i Vasco da Gamma, zaštitnog znaka grada Mombasa Tusks postavljenih u čast posjeta Princeze Margaret 1956. Nakon upoznavanja glavnih atrakcija Mombase grada – koji je smješten na koraljnom otoku –da Mombasa je OTOK ! nastavljamo prema najpoznatijem i renomiranom restoranu TAMARIND gdje slijedi ručak. Nakon ručka povratak u hotel. Cijena uključuje izlet minibusom, ulaznicu za utvrdu Fort Jezus, ručak u Tamarinu, lokalnog vodiča u Mombasi, flaširana voda tokom izleta.

Mangrove sunset tura i kanu vožnja 40 USD po osobi (ponijeti kupaći kostim)
OPIS LOKACIJE: Kongo river Estuary (ušće rijeke Kongo). Jedno od najljepših mjesta na području Diani i Mombase je svakako ušće rijeke Kongo (Mwachema). To je chill spot - mjesto koje svakako vrijedi posjetiti dok ste u Diani.  Među stanovnicima obale to je najomiljenije i najpopularnije mjesto za opuštanje i druženja u okruženju nevjerojatno lijepe prirode i krajolika, stoljetnih baobaba i nadaleko poznatog afričkog zalaska sunca. Mjesto gdje slatka voda susreće Indijski ocean dom je raznim vrstama ptica, morskog svijeta, kao i krokodila na obalama rijeke u nepreglednim  šumama mangrove. Između stoljetnih Baobaba, još od 16. stoljeća i danas očuvana, nalazi se najstarija džamija Afrike, vrlo važan zaštićeni spomenik kulturne baštine – Kongo džamija, koja i danas svjedoči o bogatoj kulturnoj ostavštini Afrike.
U16:00 polazak sa recepcije hotela transferom od 5-10min. Veličanstveni doček na „svetu zemlju“ upriličit će vam stoljetne krošnje gigantskih baobaba i meki pijesak pod nogama. U tradicionalnim swahili kanuima, okruženi  šumama mangrova na obali, istražit ćemo rijeku Kongo, prateći njen ritam i tok, praćeni zlatnim bojama poznatog afričkog zalaska sunca. Fascinantna priroda i okruženje vodi u poseban svijet mirnoće dok tiho kllizite svojim kanuom u trajanju od 45 min. Uživajte u čarima i prirodnim ljepotama ušća rijeke Kongo u Indijski ocean, u malim uvalicama i njenim prirodnim „jacuzi“ strujama. Čaroliju zalaska sunca upotpunit ćemo i osvježiti se tradicionalnim kokosom te se polako transferom vratiti u hotel na večeru.

Važne napomene:

KENIJA 
Službeni naziv: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili) 
Broj stanovnika: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6% 
Granice:  3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km 
Glavni grad:  Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika 
Valuta: kenijski šiling (KSh)   1 eur= cca 116 kenijskih šilinga (pažnja, euro dosta varira, dolar je nešto stabilniji) 
Vremenska razlika: +2 sata 
Službeni jezik: engleski i svahili 
Klima: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca. 
Voda: koristite isključivo flaširanu vodu. 
Liječnička pomoć: ako trebate liječničku pomoć kontaktirajte voditelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu  osiguranja. 
Foto i filmski materijal: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom. 
Električni napon: 240 V 

VAŽNE INFORMACIJE  

  •  Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni,
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
  • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. 
  • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.  
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:     
Za državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu preko sustava e-vize koji je dostupan na www.evisa.go.ke ili izravno u nadležnom kenijskom veleposlanstvu.
** Za dodatne informacije hrvatski državljani mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Kenije u Austriji, Andromeda Tower, 16. kat, Donau-City-Strasse 6, Beč, tel. +43 1 712 3919 e-mail: kenyarep-vienna@aon.at

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani)

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Južnoafričkoj Republici.  

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Južnoafričkoj Republici nalazi se na adresi Ozmik House, 165 Lynnwood Road, Brooklyn 0181, Pretoria. P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Pretoria, SOUTH AFRICA. Kontakt podaci: tel. 00 27 12 342 1206, fax. 00 27 12 342 1819, e-mail. croemb.pretoria@mvep.hrIzvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Ante Cicvarić. Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-12:00. 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.  

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 21, a maksimalan broj putnika je 26. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.  

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »