Advent Munchen, Nurnberg i Salzburg

Galerija fotografija
  • Noćenje s doručkom
  • Autobus

Putovanje Advent Munchen, Nurnberg i Salzburg 3 dana autobusom 15.12.-17.12.2023.
GARANTIRANI POLAZAK
Najljepši i najpoznatiji njemački božićni sajmovi uz jedan od najljepših austrijskih božićnih sajmova

Program putovanja

Predviđeni hotel: Das Bento München 

1. dan ZAGREB – MUNCHEN
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Panoramska vožnja središtem grada. Po dolasku izlazimo na Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca, te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji. U blizini je i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela s kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Pivo se obično naručuje po litri (maß), a uz svijetlo i tamno posebnog je okusa pšenično pivo ili uživajte na božićnom sajmu, koji se spominje prvi puta u 17. stoljeću, kada mu je pravo ime zapravo bilo “Nicholas Market”. Danas se zove Christkindlmarkt, a 1972. se seli na današnju lokaciju, središnji trg ispred Gradske vijećnice. Uživajte u tradicionalnim specijalitetima. Sajam radi do 20:30 sati. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.
Napomena: ovisno o gužvi na cestama, voditelj putovanja će procijeniti hoće li se ići odmah u hotel pa gradskim prijevozom do grada.

2. dan MUNCHEN – fakultativni izlet NURNBERG
Doručak. S našim voditeljem putovanja odlazimo na fakultativni izlet u Nurnberg, udaljen 170 km (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Po dolasku upoznavanje s gradom i slobodno vrijeme na najvećem i najpoznatijem božićnom sajmu na svijetu! Počevši od 17. stoljeća, u Nurnbergu se svake godine održava božićni sajam s impresivnom ceremonijom otvaranja. Ondje se mogu kupiti tradicionalni božićni ukrasi od slame i kušati poznati nurnberški medenjaci. Stoga je Nurnberg upravo u ovo godišnje doba jedan od najljepših europskih gradova. Ovaj božićni sajam svake se godine otvara u petak prije prve adventske nedjelje svečanom ceremonijom na kojoj se okupi više tisuća posjetitelja. Na više stotina štandova izbor za posjetitelje je zaista velik. Ovaj «Božićni grad» postao je turistička top destinacija. U slobodno vrijeme možete posjetiti Muzej igračaka ili Muzej željeznice. Povratak u Munchen. Po želji možete ostati u gradu te predlažemo probati fini Kaiserschmarn. To je kao slatko jaje, posipano šećerom i preliveno voćem. Iako zvuči kao desert, prilično je obilno. Ili ako ste umorni, popiti čaj. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan MUNCHEN – SALZBURG - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Salzburgu. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell (Schloss Mirabell) prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Advent Munchen, Nurnberg i Salzburg Europa/Njemačka/Nurnberg

Nema dostupnih polazaka za odabrani raspon datuma!

Popust i doplate

Popusti

· 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
· 20% popusta za jedno dijete od 11,99 – 17,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· 15% popusta za jedno dijete do 17,99 godina u pratnji jedne odrasle osobe (dvokrevetna soba)
· trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni, nema četverokrevetnih soba.

Doplate

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 15 EUR (113,02kn)
- 2 red – sj. 5,6,7,8 15 EUR (113,02kn)
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 55 EUR (414,40kn) - (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Važne napomene:

- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)-
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland) država je u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München je glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili  putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Njemačkoj nalazi se u Mϋnchenu, a najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji u Salzburgu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Mϋnchen) nalazi se na adresi Oberföhringer Strasse 6, 81679 Mϋnchen, Deutschland.
Kontakt podaci: 0049 89 90901650, fax. 0049 89 260 8751, 0049 89 98 3162, e-mail: gkrhmuen@mvep.hr. Generalni konzul: Vladimir Duvnjak.

Konzulat Republike Hrvatske u Austriji (Salzburg) nalazi se na adresi Lamprechtshausener Bundesstrasse 8, 101 Bergheim, Austrija. Tel. 0043 660 3863 887, e-mail. konsulathr@icinternational.at. Počasni konzul: Hubert Palfinger.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »