Egipat - Hurghada, krstarenje Nilom i Kairo

Galerija fotografija
 • Po programu
 • Avion|Brod

8 dana izravnim charter letom iz Zagreba
Garantirani polazak: 14.10. - 21.10.2023.

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – HURGADA
let, all inclusive u hotelu, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Hurgadu u prijepodnevnim satima. Po dolasku u Hurgadu, slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5* na osnovu all inclusive usluge. Noćenje.

2. DAN HURGADA – ASUAN
doručak, večera, noćenje

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja preko pustinje do Asuana, najjužnijeg egipatskog grada. Po dolasku posjet čuvenoj asuanskoj Visokoj brani čija je izgradnja imala značajan utjecaj na gospodarstvo i kulturu Egipta. S brane se pruža pogled na Naserovo jezero, najveće akumulacijsko jezero na svijetu. Put nas dalje vodi do tvornice parfema gdje ćete imati prilike upoznati se s cjelokupnim procesom izrade eteričnih ulja i parfema, i dalje do Nedovršenog obeliska, najvećeg poznatog antičkog obeliska. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćenje.

3. DAN ASUAN – (fakultativni izlet u ABU SIMBEL ili izlet u NUBIJSKO SELO) – KOM OMBO
doručak, ručak, večera, noćenje

U vrlo ranim jutarnjim satima mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel (polazak u 04.00h). U srcu nubijske pustinje, nadomak granice sa Sudanom, podignuta je ova impozantna i najljepša građevina najvećeg faraona u povijesti egipatske države, Ramzesa II. Ovo grandiozno djelo arhitekture izgrađeno je u dva dijela. Prvi je posvećen trijadi bogova (Amonu, Ra-Harakteu i Ptahu), a drugi božici Hator, izgrađen u čast Nefertari, omiljenoj ženi Ramzesa II. Veličanstveno je i to da su ih Egipćani 60-ih godina prošlog stoljeća premjestili na višu razinu, kamen po kamen, kako ne bi bili poplavljeni Naserovim jezerom, nastalim izgradnjom Asuanske brane. Povratak na brod. Za one koji ne idu na izlet u Abu Simbel, mogućnost fakultativnog izleta u Nubijsko selo. Plovidba motornim brodom tijekom koje možete uživati u pogledu na Botanički otok, mauzolej Age-Khana i Elefantinski otok na kojem se nalazi ovo tradicionalno afričko selo (Nubijci). Dolazak do sela te upoznavanje s lokalnim načinom života i običajima uz obilazak slikovitih kuća (izvana svijetlih boja i s puno ukrasa). Nubijci su vrlo gostoljubivi pa često pozivaju u svoje domove na šalicu karkadé (piće/čaj od cvjetova hibiskusa) i shamsi (tradicionalni kruh). U nastavku dana mogućnost plovidbe po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. U poslijepodnevnim satima početak krstarenja rijekom Nil tijekom kojeg se možete opustiti na palubi broda i uživati u prizorima prekrasne prirode i pogledu na svakodnevni život Egipćana. Dolazak u Kom Ombo te posjet istoimenom hramu podijeljenom u dva dijela i posvećenom dvojici bogova, Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu s glavom sokola. Unutar hrama mogu se vidjeti zidni prikazi najranijih medicinskih instrumenata u svjetskoj povijesti, drevni egipatski kalendar, nilometar te muzej krokodilskih mumija. Nastavak plovidbe prema Edfu, drevnoj prijestolnici Apollinopolis Magna. Večera i noćenje na brodu.

4. DAN EDFU – ESNA – LUKSOR
doručak, ručak, večera, noćenje

Dolazak u Edfu te nakon doručka posjet ptolomejskom hramu boga Horusa, jednom od najuščuvanijih hramova u Egiptu, sagrađenom između 237. i 57 pr. Kr, u vrijeme Kleopatre VII. Filopator, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod. Nastavak plovidbe uz ručak na brodu prema brani u Esni i dalje prema Luksoru odnosno drevnoj Tebi koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta. Dolazak u Luksor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. DAN LUKSOR – KARNAK
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. U večernjim satima posjetit ćemo Luksorski hram, veliki staroegipatski kompleks hramova smješten na istočnoj obali rijeke Nil koji je upravo u večernjim satima posebno impresivan kada svjetla osvjetljavaju hram. Noćenje na brodu.

6. DAN LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – KAIRO
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja prema Dolini kraljeva, pustinjskoj dolini na zapadnoj obali Nila, nasuprot Luksora, poznatoj po šezdesetak grobnica faraona i plemića, koji su tu pokapani tijekom Novog kraljevstva (16. do 11. st. prije Krista). Danas je najpoznatija po grobnici Tutankamona koja se od 1979. godine, zajedno s ostatkom tebanske nekropole, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. U nastavku posjet kaskadnom hramu kraljice Hatšepsut, jedine žene koja je, kao faraon, neograničeno vladala Egiptom. Slijedi posjet jednoj od tvornica alabastera te Memnonovim kolosima, masivnim kipovima možda i najvećeg faraona Egipta, Amenhotepa III. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokrevetnim kupeima i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

7. DAN KAIRO - PIRAMIDE U GIZI - EGIPATSKI MUZEJ
doručak, večera, noćenje

Doručak u vlaku. Nakon doručka odlazimo do platoa Gize, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta - piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica), 73 metra dugačka skulptura s tijelom lava i ljudskim licem. Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 metara, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu). Odlazimo potom do velikog Egipatskog Nacionalnog Muzeja u kojem se nalazi najveća i najdragocjenija rijetka zbirka izvornih predmeta. Izloženo je preko 250 000 primjeraka starih 5000 godina koja uključuje zbirku blaga kralja Tutankamona  koja je bila zatvorena u njegovoj grobnici više od 3500 godina i neotkrivena sve do početka 20. stoljeća. Po želji, razgled dvorane mumija (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN KAIRO – HURGADA – ZAGREB
doručak, let

Nakon doručka odjava iz hotela te prijevoz autobusom do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravan charter let za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

Napomena: Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redosljeda izvođenja programa putovanja.

Egipat - Hurghada, krstarenje Nilom i Kairo Afrika/Egipat/Kairo
 • Polazak

  14.10.2023. - 21.10.2023.

  Trajanje

  8 dana

 • Usluga

  Po programu

  Tip sobe

  dvokrevetna soba, jednokrevetna soba

 • od 1.639,00 € (12.349,05 kn)

Popust i doplate

 • Doplate
  • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 30 € (226,04 kn)
  • doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 299 € ((2.252,82 kn)
  • doplata za jednokrevetni kupe u vlaku 99 € (738,38 kn) -  obvezna doplata u slučaju rezervacije sobe i kabine s pomoćnim ležajem 1/2+1
  • doplata za all inclusive na brodu 160 € (1.054,83 kn)
  • doplata za manji broj putnika 40 € (301,38 kn) - za grupe 10 - 15 putnika
  • obavezna doplata za napojnice (također i za djecu) 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)

  *U slučaju da umjesto lokalnog noćnog vlaka želite koristiti zračnu vezu između Kaira i Luksora (uz dodatno noćenje u Kairu ili Luksoru), to možemo organizirati uz nadoplatu ovisno o raspoloživim kapacitetima u hotelima i na avionu.

   

  Popusti:
  Djeca do 12 godina 20% na pomoćnom ležaju u dvokrevetnoj sobi/kabini
  Trokrevetne sobe/kabine/kupei za odrasle na ovom programu nisu moguće.
   

  Fakultativni izleti i sadržaji (plaćanje na licu mjesta u Egiptu):

   

  • Izlet u Nubijsko selo: 38 EUR
  • Izlet Abu Simbel: 125 EUR

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »