tel: 01 / 6176-127; fax: 01 / 6176-129; Garićgradska 18, ZGinfo@etours.hr
         
o nama
kontakt
poklon voucheri
korisni savjeti
newsletter
 Seat Guru
 vremenska prognoza
 auto karta
 TripAdvisor
 tečajna lista
pošalji info prijatelju 

Grčka - Atena

 
Datum polaska: 11.06.'20
Datum povratka: 14.06.'20
Grad polaska: Zagreb
Smještaj: Hotel 3*
Kategorija: ***
Usluga: doručak
Tip sobe: dbl
Obročno plaćanje:
  broj
putnika
zbroj u kn
Cijena po
odrasloj osobi:
2.690,00 5.380,00
Cijena po djetetu: na upit na upit
Ukupna cijena: 5.380,00
 
Iskoristite Magenta 1 popust, unesite Magenta 1 kôd ili ID broj.
 
ATENA
Termini putovanja: 11.-14.06.2020.
4 dana avionom iz Zagreba
VRIJEDNOST VIŠE: hotel u gradu, lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

1. dan: ZAGREB-ATENA
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 13.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Croatia Airlines u 14.35h (međuslijetanje u Dubrovniku u 15.35h, te nastavak leta u 16.20h), s dolaskom u Atenu u 19.00h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te odlazak u večernju šetnju u pratnji pratitelja putovanja te upoznavanje grada. Slobodno za večeru u nekom od brojnih restorana i tipičnih grčkih taverni. Noćenje.

2. dan: ATENA
Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica... Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan: ATENA-fakultativni izlet KORINTSKI KANAL-MIKENA-NAUPLION-EPIDAURUS-ATENA
Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. u povratku prema Ateni, prolazak i panoramski razgled atensje luke, Pireja. Povratak u hotel, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan: ATENA-ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Arheološkom muzeju, koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak odlazak javnim prijevozom do obližnjih plaža atenske rivijere Glyfade. Transfer za zračnu luku oko 17.00h. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 19.50h (međuslijetanje u Dubrovniku), te dolazak u Zagreb u 22.20h.


FM* cijena aranžmana po osobi: 2.690 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.890 kn
* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne takse: 1190 kn - promjenjive su do puta
Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn
Treći ležaj: na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u centru gradu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, oganizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 1190 kn, dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 1.5 eur po sobi i po noćenju).

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene (stanje listopad 2019): Akropola - 20 eur, Novi muzej Akropole - 10 eur, arheološki muzej - 12 eur, Mikena - 12 eur, Epidaurus - 12 eur; večera uz folklorni show na Plaki - 290 kn
*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Fakultativni izlet (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta): cijena 300 kn (minimum 15 osoba)

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.
 
 
Grčka (131 957 km2) se nalazi na južnome dijelu Balkanskog poluotoka. Glavni grad je Atena. Grčkoj pripada nekoliko otočnih skupina u Egejskom moru (Cikladi, Sporadi) i Jonskom moru (Jonsko otočje). Istočnim dijelom (Egejska Grčka) protežu se planinski masivi Olimp i Ossa te rodopski ogranci. U zapadnom su dijelu planinski lanci Helenida koji preko Krete i Rodosa prelaze u Malu Aziju.

Klima i vegetacija tipično su sredozemne, što spojeno s razvedenom obalom pruža dobre uvjete za sve popularniji turizam. Zemljoradnja se osniva na pšenici, ječmu, raži, zobi, kukuruzu, riži, duhanu, pamuku, šećernoj repi, kikirikiju, suncokretu, maslinama, vinovoj lozi, agrumima, povrću i voću. Ljudi se bave i stočarstvom, pčelarstvom, uzgojem dudova svilca, ribarstvom i spužvarstvom.

Atena je glavni grad Grčke i jedan od najpoznatijih gradova u svijetu. Današnja Atena je moderan i velik grad. 2004. je imala 745,514 stanovnika. Antička Atena je bila moćan grad-država i poznati centar edukacije i znanosti. Nazvana je po božici iz grčke mitologije, Ateni.
Atena se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada, umjetničkih djela itd. Najpoznatija je Akropola, koja je priznata kao jedna od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture. U Atenu dolaze mnogi turisti da bi se divili ostacima antičke kulture, ali i u kupovinu, kušanje grčkih kulinarskih specijaliteta kao i uživanju u grčkoj narodnoj glazbi.
 
<< natrag
Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije e-Tours d.o.o.
HR-AB-01-080371546 | privatnost i sigurnost | pišite nam | site map | avio kompanije | Hoteli | destinacije