tel: 01 / 6176-127; fax: 01 / 6176-129; Garićgradska 18, ZGinfo@etours.hr
         
o nama
kontakt
poklon voucheri
korisni savjeti
newsletter
 Seat Guru
 vremenska prognoza
 auto karta
 TripAdvisor
 tečajna lista
pošalji info prijatelju 

Sri Lanka + Maldivi - Sri Lanka + Maldivi

 
Datum polaska: 27.11.'19
Datum povratka: 07.12.'19
Grad polaska: Zagreb
Smještaj: Hotel 4/5*
Kategorija: ****
Usluga: polupansion
Tip sobe: dbl
Obročno plaćanje:
  broj
putnika
zbroj u kn
Cijena po
odrasloj osobi:
9.990,00 19.980,00
Cijena po djetetu: na upit na upit
Ukupna cijena: 19.980,00
 
  Napomena: potrebno ishoditi ulaznu vizu!
Kliknite na link za detalje.
 
Iskoristite Magenta 1 popust, unesite Magenta 1 kôd ili ID broj.
 
Šri Lanka & Maldivi
27.11. do 07.12.2019.
COLOMBO – PINNAWELA – KANDY – BERUWELA – GALLE – MALDIVI

1.dan / ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 19.55h s dolaskom u 00.10h po lokalnom vremenu.

2.dan / ISTANBUL – COLOMBO
Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 730 u 02.10h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 15.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom do hotela. Prijava, smještaj u sobe i odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

3.dan / COLOMBO
Nakon doručka odlazak na panoramski razgled prijestolnice Šri Lanke, lučkog grada bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se isprepliću rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualan posjet Nacionalnom muzeju u kojem možete dobiti uvid o drevnoj Šri Lanci i vidjeti predmete bivše kraljevske obitelji, poput zlatnog prijestolja, krune i sl. Za one željne uzbuđenja predlažemo nezaobilaznu gradsku vožnju tradicionalnim tuk-tukom. Večera. Noćenje.

4.dan / COLOMBO – PINNAWELA – KANDY
Doručak te polazak prema središnjoj Šri Lanci, do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. Kandy je posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva i kulturno središte otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa - hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Slijedi odlazak do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

5.dan / KANDY – PERADENIYA – BERUWELA
Nakon doručka ćemo posjetiti brusionicu dijamanata i krenuti dalje prema kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Nakon obilaska polazak prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali zemlje, poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan / BERUWELA
Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedeni cjelodnevni fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):
Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje... Posjet Muzeju - radionici maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera... Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare.

7.dan / BERUWELA – COLOMBO – MALÉ / MALDIVI
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do polaska prema zračnoj luci Colombo u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava na let Turkish Airlinesa TK 731 za Malé u 21.15h. Očekivano slijetanje u 22.25h te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Noćenje.

8.-9.dan / MALDIVI
Doručak. Slobodan dani za opuštanje, uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje

10.dan / MALDIVI – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do prijevoza u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 23.35h.

11.dan / ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06.20h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.15h po loklanom vremenu. Završetak programa.


Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 9.990 kn
First minute cijena aranžmana po osobi: 10.490 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.990 kn
Pristojbe u zračnim lukama: 3.490 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.09., odnosno 01.10.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:
Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
Smještaj u Colombu u hotelu OZO Colombo 4* ili sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 2 polupansiona;
Smještaj u Kandyu u hotelu Earl's Regent 4* ili sl. u dvokrevetnoj deluxe sobi na osnovi 1 polupansiona;
Smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ill sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 2 polupansiona;
Smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnom superior beach bungalovu na osnovi 3 polupansiona i uključenim povratnim prijevozom od zračne luke Malé do hotela i natrag;
Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
Voditelja putovanja;
Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:
pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 3.490 kn (podložno promjeni),
doplatu za jednokrevetnu sobu od 5.990 kn,
napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 40 USD,
trošak vize za Šri Lanku od 260 kn,
doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
osobne troškove,
putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:
Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 2.500 kn
Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe: 1.500 kn
Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 500 kn

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijena po osobi (uz najmanje 10 osoba):

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi:
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

Viza:
Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.
Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).
Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

Red letenja:
TK1056 27NOV ZAGBEB ISTANBUL 19:55 00:10+1
TK 730 28NOV ISTANBUL COLOMBO 02:10 15:25
TK 731 03DEC COLOMBO MALE 21:15 22:25
TK 731 06DEC MALE ISTANBUL 23:35 06:20+1
TK1053 07DEC ISTANBUL ZAGREB 08:05 08:15
 
 
naziv države: demokratska socij. Republika Šri Lanka

gl.grad:Colombo
površina: 65.610 km2
stanovn.:19.6 mil.
Vjera: 75% budisti, 15% hindusi,ostalo muslimani i kršćani.
Službeni jezik:singaleški i tamilski
klima:tropska -topla i vlažna cijele god.God.prosječna temper. U Colombu i obalnim predjelima 27 stupnj.; Kandy 20 stupnj. Kiše uobičajene cijele god.
Odjeća: lagana pamučna i nešto toplija za večernje sate u unutrašnjosti otoka ,kišobran ili kabanica.Ulazak u hramove zabranjen u kratkim hlačama ili kratkim suknjama.
Hrana: Osim internacionalne kuhinje glavno jelo je riža s curryem, vrlo ukusno, ali dosta pikantno jelo. Što se tiče pića ne zaboravite da je Sri Lanka zemlja glasovitog čaja visoke kvalitete, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznati arrack kestilirani ekstrakt od cvijeta kokosovog oraha. Pitku vodu iz boca ili razne vrste mineralne vode serviraju u svim restaurantim, jer voda iz slavine nije za piće.
Shopping: Vrlo kvalitetan batik, ručni radovi, dekorativne i živo obojene maske, drago kamenje (rubini, safiri i t.d.), čaj, visoko kvalitetne mirodije.
Vremenska razlika: + 6
Električni napon: 230-240 V, 50 Hz, potreban adapter za utičnice.

Maldivi - rajski otoci

Raspršeni preko Ekvatora u sredini Indijskog oceana, Maldivi predstavljaju tropski raj! Dugo vremena su bili jedna od najbolje čuvanih tajni na svijetu. Otoci s palmama, s prelijepim bijelim pješčanim plažama, tirkiznim lagunama i svojim nezaobilaznim koraljnim grebenima neprestano fasciniraju svoje posjetitelje. Maldivi imaju oko 1.190 otoka, (među kojima je oko 200 naseljenih), koji su sadržani u 26 atola.
Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke, ali gotovo svi malo nabadaju engleski.
Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku je +3 sata. Klima im je suptropska, s kišovitim razdobljima od 5. do 10. mjeseca.
Ova otočna skupina omiljena je destinacija roniocima na boce koji se uvijek iznova vraćaju Maldivima zbog nevjerojatnih grebena, bogatstva morskog života te rijetke podvodne ljepote. Raskoš boja te bogatstvo i raznolikost podvodnog života odavno zadivljuje ronioce, a ondje se nalaze i neka od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu.
Vidljivost je najveća što možete očekivati, ponekad i veća od 50 metara. Sva odmorišta na Maldivima imaju profesionalne škole ronjenja te angažiraju instruktore koji govore razne jezike i provode tečajeve kako za početnike tako da i se bilo tko može iskušati u ronjenju. Evo nekih od najpoznatijih grebena za ronjenje koje vrijedi pogledati:
Lavlja glavaPodvodni je park koji se nalazi u kanalu. Na udaru je veoma jakih podvodnih struja i zbog toga ima reljef s mnogo podvodnih terasa, koje su savršeno mjesto za veliki broj riba, od malih do velikih, od kojih su najpoznatije tune i morski psi, a tu se može vidjeti i veliki broj kornjača. Također, ljepotu ovog grebena upotpunjuju puževi i predivne spužve, kao i neki od najljepših mekih i tvrdih koralja, koji prekrivaju ovaj greben.
KuduZaštićeno je podvodno sklonište koje liči na leđa dvogrbe deve. Raspon dubine ovog grebena je od 6 do 35 metara, a sam greben prekriven je spužvama i koraljima. Fascinantan je broj riba koje žive u tom području. Ogromna jata riba plivaju na sve strane, a tu možete i vidjeti jegulje, škampe i ribu list. Ako ste na Maldivima, ronjenje na ovom grebenu nipošto ne bi trebalo propustiti.
Girifushi ThilaJedno je od najljepših mjesta za ronjenje. Ovaj greben smješten je između dva vanjska atola, a jake podvodne struje čine ga mjestom pogodnim za život koralja i riba. I on je zaštićen, a raspon dubine je od 10 do 30 metara, s mnoštvom podvodnih terasa, pećina i pukotina. Najveći dio grebena prekriven je žutim, plavim i narančastim visećim mekim koraljima, kao i predivnim morskim lepezama.
Jaka morska struja privlači mnoštvo riba, a ovdje možete naletjeti na sivog morskog psa, tunu ili barakudu. Ronjenje na ovom mjestu je zaista izazov, i da biste uživali u podvodnom svijetu ovog grebena, morate biti veoma dobar i iskusan ronilac.
Pobjeda MaldivaUmjetni je greben, nastao naseljavanjem podvodnog života na olupinu teretnog broda dugog 110 metara, koji je u ovim vodama potonuo 1981. godine. Ovaj "greben" ćete posjetiti tako što se niz 12 metara dugo uže spuštate na palubu broda, gdje ste zaštićeni od morskih struja.
Mnoštvo kornjača i veličanstvena ljepota koralja djeluju zaista fascinantno. Također, možete uživati u pretraživanju prostorija ove olupine i komandnog mosta. Na povratku pruža vam se pogled iz ptičje perspektive na ovaj zaista predivan primjer toga kako priroda na kraju sve prilagodi sebi. Ovdje se ne preporučuje ronjenje neiskusnim i amaterima.
Uz ronjenje, na Maldivima možete uživati u krstarenju predivnim otocima ove zemlje, a pri tome možete se kupati na raznim zaista lijepim plažama. Pored klasičnih brodova za krstarenje sve to možete probati i u podmornicama, iz kojih možete promatrati podvodni svijet. Vodootporne fotoaparate možete iznajmiti u većini škola ronjenja na Maldivima.
Jeste li znali da su Maldivi unutar prvih 5 mjesta na svijetu za promatranje kitova i delfina? Za preko 20 različitih vrsta Maldivi su dom. Jedna od tih vrsta je i najveća živuća životinja plavetni kit.
Maldivi su također jedna od omiljenih destinacija za bračna putovanja, oni su mjesto kamo ljudi bježe od užurbanosti i buke. Ako tražite ludu zabavu i sanjate o mjestima poput Ibize ili Zrća onda zaobiđite Maldive.
Što posjetiti?
Nacionalni muzej (Male)
Nalazi se u jedinoj preostaloj zgradi palače bivšeg Sultana. Zgrada je kolonijalstičkog stila na tri kata. Izvana nije pretjerano fascinantna, ali sadrži zadivljujuću kolekciju. Predstavljeno je puno starih članaka od bivših sultana, pa sve do prvih tiskanih uzoraka u zemlji, puška koju je u borbi protiv portugalaca koristio Mohamed Thakurufaanu (16st.), obredna odjeća, razne figure koje datiraju još iz 11. stoljeća, te razni drugi predmeti. Raznolikost priloženih predmeta pruža pogled na jedinstvenu i bogatu kulturu ove otočke zemlje. Nakon posjeta muzeju Maldive više nećete smatrati samo kao turističku destinaciju.
Huskuru Miskiiy (Male)
Džamija sagrađena u 17. stoljeću služila je populaciji kao glavna džamija skoro 4. stoljeća, sve do izgradnje novog Islamskog centra koji je preuzeo funkciju 1984 god. Sagradio ju je Sultan Ibrahim Iskandhar 1656 god. Džamija je remek djelo tradicionalnog načina gradnje sa vjerovatno najboljim koraljnim detaljima na svijetu. Zidovi džamije spojeni su sa veličanstvenim filigranski oblikovanim koraljnim blokovima.
Teška drvena vrata vode u unutarnje prostorije, gdje vise drvene lampe i ploče sa ugraviranim arapskim zapisima. Okolicu džamije čini groblje sa mnogo koraljnih nadgrobnih ploča. Minaret ili Munnaaru ispred džamije sagradio je isti Sultan (1675) i služio je za pozivanje vjernika na molitvu.
Medhu Ziyaarath
Nasuprot Hukuru Miskiiy je Medhu Ziyaarath, svetište Abu al Barakaath Yusuf al Barbari za kojeg se vjeruje da je odgovoran za preobraćenje Maldiva na Islam davne 1153 godine.
Islamski centar
Najživopisniji arhitektski znak Malea. Dok se približavate Maleu, iz svakog smjera možete vidjeti spektakularnu zlatnu kupolu kako dominira horizontom. Građevina simbolizira važnost Islamske religije, koja vlada već stoljećima nad svim životnim gledištima naroda u zemlji. Završena je 1984, te joj centar sadrži džamiju dovoljno veliku da primi 5000 ljudi. Unutar objekta također se nalazi knjižnica, konferencijska sala, učionice i uredi.
Tržnica Male
Glavna komercijalna zona nalazi se na sjevernoj rivi Malea. To područje predstavlja centar trgovine i tijekom dana podsjeća na košnicu zbog raznolikih aktivnosti. Sama riva i priobalno područje u toj zoni prepuno je dućana, u kojim se prodaje raznolika roba.
Što treba znati?
Puno ljudi kaže da im je na Maldivima dosadno, nemaju što raditi, nema frendova, razgovora, telefona, shoppinga, ludih izlazaka,...
Ovo nije destinacija za ljude koji se ne mogu opustiti – zapravo za njih nije niti jedna, ali na drugim destinacijama barem mogu malo prošetati središtem mjesta, plažom, izaći u disko,... Ovdje se cijeli otok obiđe za 20-tak minuta.
Ali stvar je jednostavno u - opuštanju. Treba se znati opusititi i uživati u jednostavnim stvarima.
Ono što je također potrebno znati da bi klimatske promjene mogle s vremenom izbrisati neke najpoznatije svjetske turističke destinacije. Na prvom mjestu su Maldivi u Indijskom oceanu koji se nalaze na nijedan metar nadmorske visine, a znanstvenici se boje da bi mogli biti potpuno potopljeni do 2050. godine. Stoga požurite, prije nego što nestanu – zamislite kako će vam biti u budućnosti prepričavati svoje putovanje sa otoka kojih više nema.
 
<< natrag
Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije e-Tours d.o.o.
HR-AB-01-080371546 | privatnost i sigurnost | pišite nam | site map | avio kompanije | Hoteli | destinacije